Ordu'da heyelan nedeniyle kapanan yol ulaşıma açıldı
12.04.2025 - 17:05Ordu'nun Altınordu ilçesinde heyelan sonucu kapanan yol ulaşıma açıldı.
- 0
- 0
- 1156
Ordu'nun Altınordu ilçesinde heyelan sonucu kapanan yol ulaşıma açıldı.
Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Babasının yönlendirmesiyle Giresun tarihine merak duyan Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, 24 yılda biriktirdiği belge ve eşyalarla kentin geçmişini unutturmamak için çaba sarf ediyor.
Samsun merkezli 15 ilde düzenlenen ‘Satır’ adlı operasyonda, gümrük kaçağı TIR ve otomobilleri ‘change’ yöntemiyle piyasaya sürdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan 50 şüpheliden 30’u, adliyeye sevk edildi. 1
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan yangında iki katlı kullanılamaz hale geldi.
Altın fiyatlarındaki yükseliş ivmesi hız kesmeden devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ailesine yönelik tehdit niteliğinde sözler söylediği iddiasıyla yargılanmaya başlanacak.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, TÜBİTAK Öğrenci Araştırmaları Projeleri kapsamında kabul edilen proje sayısına göre Türkiye'de 11. sırada yer aldıklarını bildirdi.
Trabzon’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, kaya düşmesi nedeniyle yaklaşık 80 konutun güvenliği için toplamda 80 bin metrekarelik yamaca, esnek ve tutucu özelliği bulunan ‘gabion duvar’ sistemi uygulandı. ‘Gabion duvar’ın yanında çelik ağla bariyer kurulup, yaklaşık 2 bin metreküp kaya kırımı da gerçekleştirilen bölge, kaya tehdidinden arındırıldı.
Zonguldak'ta, ruhsatsız maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin cesedinin ormanda yanmış halde bulunmasına ilişkin 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
Bolu’da Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan 189 sayfalık rapor, ihmaller zincirini tek tek ortaya koydu.
Samsun'da kullandığı otomobille yolun karşısına geçen Sezin Sezgin'e (10) çarpıp ölümüne neden olan ve ev hapsi verilen Hülya Ö. (32), ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığa verilen ev hapsi ile elektronik kelepçe kararını kaldırıp, adli kontrol hükümlerinin uygulanması ve 7 Mayıs’ta olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Ordu’da çalıştığı çöp ayrıştırma tesisinde makineye kapılan Soner Altun (26) bugün toprağa verildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SMA hastası çocuklarımızın tedavisinde kullanılan ve kullanım kolaylığı olan diğer bir ilacı da çocuklarımızın tedavisi için SGK geri ödeme listesine dahil edeceğiz." dedi.
Eşini tehdit ettiği iddiasıyla hakkında uzaklaştırma kararı bulunan şahıs gittiği evinde çıkan tartışmada kızını bıçakla yaraladı.
Erzurum'da 2 gündür etkili olan kuvvetli rüzgâr ve fırtına, bir çok evin çatısının uçmasına sebep oldu. Şiddetli rüzgar ve fırtına sonrası ortaya çıkan manzaralar ise afetin boyutunu ortaya koydu.
Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde PTT müdürünü şantajla intihara sürükleyen 2 sanığa 20'şer yıl, 2 sanığa da 11 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.
Dünyanın dört bir yanından uzman doktorları bir araya getiren Advanced DBS & VNS Cadaver Course’ta Türkiye’yi temsil eden Medicana Sağlık Grubu Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Kaan Tuğberk Özdemir, yaptığı sunum ve uygulamalı eğitimle dikkat çekti. Op. Dr. Kaan Tuğberk Özdemir, beyin ve epilepsi pilinin ilerleyen dönemde hastalıkların tedavisinde yeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Rize’de 1500 rakımın üzerindeki yaylalarda kar yağışı etkisini sürdürürken, sahil kesimlerinde yağmur aralıksız devam ediyor.
Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yönelik yapılan atamalar yayımlandı. 10 ayrı kurula toplam 140 isim Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile atandı.
