Enkazın başında namaz kılıp yakınları için dua etti
08.02.2023 - 11:38Elbistan’da Ahmet Buday isimli vatandaş yakınlarının bulunduğu enkazın başından bir an olsun ayrılmıyor. Buday, enkazın başında namaz kılarak yakınları için dua ediyor.
- 0
- 0
- 797
Elbistan’da Ahmet Buday isimli vatandaş yakınlarının bulunduğu enkazın başından bir an olsun ayrılmıyor. Buday, enkazın başında namaz kılarak yakınları için dua ediyor.
Yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayı olarak adlandırılan depremlerin bazıları büyüklüğü ile ön plana çıkmaktadır.
Bakan Özer, "10 ilimizde yurtlar, pansiyonlar, öğretmenevleri ve uygulama otellerinde yaklaşık 251 bin vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz. Günlük 372 bin kişiye yemek verebilme kapasitesine ulaştık." ifadesini kullandı.
TSK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye personel ve yardım malzemesi nakli için aralarında "uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47 Chinook tipi helikopterlerin de olduğu genel maksat helikopterleri sevk ediyor. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da "Kara Kuvvetlerimizin CH-47 tipi ağır nakliye helikopterleri de deprem bölgesi için Ankara'dan havalandı. Helikopterlerimiz bölgede personel ve malzeme nakli başta olmak üzere verilecek birçok görevi yerine getirecek." ifadelerine yer verildi. Bu arada, arama-kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine ulaştırılmasına yönelik uçuşların aralıksız sürdüğü, Hava Kuvvetlerine ait uçakların Ankara'dan Adana'ya Akut ekiplerinin ulaşımını sağladığı bildirildi. Öte yandan, afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için görevlendirilen 2 Akıncı TİHA'nın uçuşlarının devam ettiği öğrenildi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Hava Yardım Koridoru” çerçevesinde 37 hava aracının gece boyunca görev yaptığını duyurdu.
Merkez üssü Kahramanmaraş ve çevre illerde etkilenen depremzedeler için Rizeli halk yardımlarını eksik etmiyor.
Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla meydana gelen 2 ayrı şiddetli depremin ardından Trabzonlu vatandaşlar kan merkezlerine akın etti.
Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla meydana gelen iki ayrı şiddetli depremin ardından temel ihtiyaç malzemelerini içeren yardım kampanyalarının duyurulmasıyla birlikte Gümüşhaneli vatandaşlar akın akın yardıma koştu.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin 17 Ağustos 1999'da meydana gelenle eşit büyüklükte olduğunu söyledi.
Türkiye'nin birçok çok yerinde hissedilen deprem sonrası Rize'de kan vermek için vatandaşlar kan bağış noktasına akın etti.
Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor.
Giresun’da 15 yıl önce bir hastası tarafından öldürülen Dr. Ali Menekşe ölüm yıldönümünde adının yaşatıldığı ve hayatını kaybettiği hastanede meslektaşları tarafından anıldı.
Giresun’un Görele ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları sonucu ilk gaz yakma töreni düzenlendi.
Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 74 metreye ulaştı.
Adana'da mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları, çadırların yakınında oluşturulan konteyner sınıflar sayesinde eğitimden geri kalmıyor.
İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen ikinci yarıyılda alınacak tedbirlere dair genelgeye göre okul servisleri 6 Şubat'tan itibaren bir hafta boyunca kesintisiz denetlenecek ve eğitim-öğretim yılı süresince planlı denetimlere devam edilecek.
Avrupa'nın pek çok ülkesinde olduğu gibi İspanya'da da ciddi boyutlara ulaşan ilaç tedarik sorunu son bir yılda yüzde 150 artış gösterdi.
Rize'nin Kalkandere ilçesinde, park halindeki otomobilinde yanmış cesedi bulunan Duran Kabaoğlu'nun (55), aniden fenalaşınca içtiği sigaranın elinden düşerek yangına neden olduğu, alevlerin sardığı aracında öldüğü ihtimali üzerinde duruldu.
