Özel Rize Bahçeşehir Koleji Öğrencilerinden Uluslararası Başarılar
08.12.2022 - 14:35Özel Rize Bahçeşehir Koleji öğrencileri uluslararası alanda dünya ve Avrupa birinciliği elde etti.
- 0
- 0
- 1193
Özel Rize Bahçeşehir Koleji öğrencileri uluslararası alanda dünya ve Avrupa birinciliği elde etti.
Rize'nin Derepazarı ilçesinde 'Mandalina Reçeli Yarışması' düzenlenecek.
TRABZON'un Ortahisar ilçesinde Nurten Kaya (60), sokakta bulduğu belden aşağısı tutmayan yavru kediyi sahiplenip, tedavi ettirdi.
KARADENİZ'de, avlanabilir boy uzunluğu 9 santimetrenin altında kalan hamsinin popülasyonunun olumsuz etkilendiği iddiaları üzerine av yasağı çağrısı geldi. Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın, hamsi stokunun tükenme aşamasına geldiğini belirterek, "Daha da kötüye gitmesini önlemek için hamsi avcılığı en az 1 ay yasaklanmalı" dedi.
SUBÜ doktora öğrencileri, TÜBİTAK projesi kapsamında bir firmanın desteğiyle forklift trafiğini azaltmak, iş kazalarını ve personelin ağır yük nedeniyle yaşayabilecekleri sağlık sorunlarını engellemek amacıyla otonom taşıma araçları tasarladı.
Samsun'da, 30 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında inşa edilen bilim merkezleri ve keşif kampüsleri öğrenci alımına başladı.
Gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığınca belirlenen sisteme aktaracak.
Mersin'de belediye çalışanının damar tıkanıklığına bağlı ani görme kaybı yaşadığı gözünde, hiperbarik oksijen tedavisiyle iyileşme sağlandı.
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Kliniğinde, İngiliz ve Amerikalı ürololoji doktorlarına Da Vinci robotik cerrahi, protez cerrahisi, holep, ESWL taş kırma tedavisi, prostat ve üretra darlığı konularında eğitim verildi.
Enerjisa Enerji, 12 yıldır devam ettirdiği uluslararası ödüllü proje Enerjimi Koruyorum ile çocuklara tasarruf bilincini aşılamaya devam ediyor.
TOKAT'ta bir mağazada çalışan Samet Yıldız (22), sosyal medyada gördüğü 30 bin TL'lik telefon çekilişine katıldı.
Rize’de tüm ilçe halk eğitim merkezlerinde 'Stresle Başa Çıkma' eğitimleri düzenlendi.
Hacettepe Üniversitesi Üyesi Prof. Dr. Kurt, "dünyanın en pahalı ilacı" olarak tanımlanan gen tedavisinin, SMA hastalığının en erken döneminde etkili olabildiğini belirterek, "Ne yazık ki tüm hastalar için 'mucize' bir tedavi değil." dedi.
Mersin'de belediye çalışanının damar tıkanıklığına bağlı ani görme kaybı yaşadığı gözünde, hiperbarik oksijen tedavisiyle iyileşme sağlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 28 Kasım-4 Aralık'ı kapsayan Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Başkanı Emek, yılbaşından bu yana üretimin devam etmesi yönündeki çağrılar ve tarımsal desteklerin artırılmasının üretimde sürdürülebilirliği sağlayacağını belirtti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli ve Sakarya'da düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 269 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ıspanağa çok benzeyen bitkiler ile karıştırıldığında ortaya çıkan zehirlenmeleri vakalarına ilişkin uyarılarda bulundu.
Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Kadın Kolları tarafından ‘Hayır Çarşısı’ adıyla kermes düzenlendi.
UNESCO'nun Fas'ta düzenlenen komite toplantısında ÇAYKUR standı ilgi gördü.
