Rize Belediyesi Sera Alanında 300 Bitki Üretiliyor

Rize Belediyesi Sera Alanında 300 Bitki Üretiliyor

  • 1
  • 0

Rize Belediyesi tarafından oluşturulan sera alanında 300 bitki türü üretilip belediye tarafından şehrin farklı noktalarında peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şehrin kentsel dönüşümüne, alt yapısına ve sosyal faaliyetlerine önem verildiği, üretim çalışmalarının da artarak sürdüğü belirtilerek, "Engindere mahallesinde bulunan 14 dönümlük sera alanında içerisinde toplamda 650 metrekarelik kapalı alana sahip 4 adet sera ve açık alan bahçelerinde 300 bitki türü üretiliyor." denildi.

Ağaç, meyve fidanı, çiçek, tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan 300 tür bitkinin, belediyenin peyzaj çalışmalarında şehrin farklı noktalarında kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Rize Belediyesi kendi ürettiği bitkileri hem kendi çalışmalarında kullanıyor hem de isteyen vatandaşlara satış imkanı da sunuyor. 30 çeşit yerli ve ata tohumunun üretildiği alanda, bu türler yetiştirilip gelecek kuşaklara aktarılıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rize Belediyesi Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi’nden gelen çay çöpünden üretilen odun sirkesinin ve karbonun bitkilerin gelişimi ve toprağın organik minareler açısından zenginleşip verimliliği üzerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’yle birlikte bilimsel çalışmaların yürütüldüğü aktarıldı.

Kadın personellerin bakım, budama, dikim ve gübreleme çalışmalarını yürüttüğü sera alanında bulunan 300 bitki türünün tamamının satışa açık olduğunun ve vatandaşların da bu yönde taleplerinin karşılandığının kaydediliği açıklamada, aynı zamanda belediye çalışmalarında kullanılan bitki türlerinin büyük çoğunluğu da sera alanında üretildiği ve belediye bütçesine ciddi oranda katkı sağlandığı belirtildi.

Haber :

Yorum Yap

Rize’de yeni dönemde yapılacak kentsel dönüşüm projeleri

Rize’de yeni dönemde yapılacak kentsel dönüşüm projeleri

  • 0
  • 1
Yurdun 3. katından düşen öğrenci hayatını kaybetti

Yurdun 3. katından düşen öğrenci hayatını kaybetti

  • 0
  • 0

Rize'de biri size 'Muç'o oret?' diyorsa hangi dili konuşuyordur?