Sanayi kapasite raporuna sahip tesislerde çalışan sayısı 3,9 milyona yaklaştı
27.01.2023 - 10:40Sanayi kapasite raporuna sahip tesislerde çalışan sayısı, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 8,27 artarak 3 milyon 871 bin 480 kişi oldu.
- 0
- 0
- 565
Sanayi kapasite raporuna sahip tesislerde çalışan sayısı, 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 8,27 artarak 3 milyon 871 bin 480 kişi oldu.
BOTAŞ, şubat itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 16,67, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 13,30 ila 17,22 arasında indirime gidildiğini açıkladı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Ardeşen Silah Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (ASİLSAN) yeniden faaliyete geçmesi için çalışacaklarını belirtti.
Rize İli 2023 yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), Cumhuriyet'in 100. yılında ihracat hedefini 1 milyar 400 milyon dolar olarak açıkladı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, iyi beslenmenin, bol sıvı tüketmenin, istirahat etmenin ve en az 7 saat uyumanın bağışıklık sistemini kuvvetlendireceğini söyledi.
Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci, pazar gününden itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının 5-6 derece düşeceğini, bazı bölgelerde yarından itibaren kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.
Yeşilay Rize Şubesi Başkanı Selçuk Beşikçi ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Kemal Çeber'i ziyaret etti.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, "Meslek Liseleri -Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İşbirliği Toplantısı" düzenlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, AB Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ile de ayrı ayrı görüşecek.
Sağlık turizmine yönelik olarak İstanbul’da düzenlenecek olan “1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı” 22-23 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Fuara, Türkiye'deki birçok hastane ile medikal firmaların temsilcilerinin yanı sıra, 22 Arap ülkesi ve 5 Türki Cumhuriyetinden sağlık sektörünün öncüleri katılacak.
Antalya'da yerli ve yabancı çok sayıda firmanın faaliyet gösterdiği serbest bölgenin yeni yatırımcıların taleplerine karşılık veremez duruma gelmesi, kentte ikinci bir serbest bölgenin kurulması çalışmalarını hızlandırdı.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına ve mahkûmlara 'Organ Bağışı ve Önemi' hakkında eğitim verildi.
Türkiye'nin önemli kültürel değerleri arasında yer alan mozaikler, titiz çalışmalarla gün yüzüne çıkarılıyor, bulundukları yerde ya da müzelerde korunuyor.
Türk iş adamlarından oluşan 44 kişilik heyet, Pakistan’da temaslarda bulunarak iki ülke arasında ticaretin daha da geliştirilmesi konusunda görüş alış verişi yaptı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım ve iletişim altyapısına son 20 yılda 183 milyar dolar üzerinde yatırım yapıldığını söyledi.
Milli Mücadele'yi başlatmak için İstanbul'dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919'da Samsun'a getiren 48 metre uzunluğundaki Bandırma Vapuru'nun 1,2 metrelik maketini yapan Harun Karatay, çalışmasını 19 Mayıs'ın 104'üncü yıl dönümü etkinliklerinde sergilemeyi hedefliyor.
Türkiye'nin geçen seneki narenciye ihracatı 904 milyon 18 bin dolar oldu.
Rize Belediyesi tarafından oluşturulan sera alanında 300 bitki türü üretilip belediye tarafından şehrin farklı noktalarında peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu: Küresel ekonomik görünümde 2’nci çeyrekte başlayan yavaşlama eğilimi yılın son çeyreğinde daha da belirginleşmiştir. Pandemi sonrasında hızla normalleşen Türkiye ekonomisi 2022 yılının birinci ve 2’nci çeyreğinde büyüyerek güçlü bir performans sergilemiştir. 2022 yılında sanayi üretiminin yapısında teknolojik üretim kapasitesi açısından da önemli bir ilerleme yaşanmıştır.
