Bir Günlüğüne Askerlik Heyecanı Yaşadılar
18.05.2022 - 14:28Rize'de '10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası' kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı'nda 'Temsili Askerlik Uygulaması' düzenlendi.
- 0
- 0
- 783
Rize'de '10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası' kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı'nda 'Temsili Askerlik Uygulaması' düzenlendi.
DİYARBAKIR'da 28 yıl önce şehit düşen Jandarma Komando Er Oktay Türüt'ün (22) anısını oğlunun odasında yaşatan anne Hatice Türüt, bu yıl da Anneler Günü'ne buruk girdiğini söyledi. Oğlunun fotoğraflarına bakıp, gözyaşı döken Türüt, "Odasına gelir, dertleşir, konuşur ve çıkarım. Resimlerini ve ödüllerini koyduk. O, hala burada. Eşyalarının olduğu valiz var; hiç açamadım. Yatağının altında saklıyorum" dedi.
DÜZCE’nin Çilimli ilçesinde, R.Y. alkol parası alamayınca babası ve babaannesinin bulunduğu eve tüfekle ateş etti. Gözaltına alınan R.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
RİZE'de Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.
Rize'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.
RİZE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI HİZMET BİNASI DIŞ CEPHE ONARIM İNŞAATI İŞİ - RİZE İL ÖZEL İDARESİ
ISINMA AMAÇLI KÖMÜR (TİP-1) ALIMI - İL JANDARMA KOMUTANLIĞI(ARTVİN) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
RİZE’de çay tarımında kullanılan, yörede 'varangel' olarak da bilinen ilkel teleferiklerin motorları ve demir aksamları hırsızların hedefi oldu. Şüphelilerin yakalanması için jandarma özel ekip kurdu.
ARTVİN'in Şavşat ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından beton santraline silahlı saldırı düzenlendi. Kurşunlar araçların camlarına isabet ederken, saldırı güvenlik kameralarına yansıdı.
KASTAMONU'nun İnebolu ilçesinde, taşkın nedeniyle köprüsü yıkılan Çaydüzü köyünde rahatsızlanan Sebahat Kürekçi (68), iş makinesiyle ağaç köklerinden köprü yapılarak çaydan geçirilip, hastaneye ulaştırıldı.
KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde 281 gün önce ormanda kaybolan down sendromlu Suriye uyruklu Emine Dandal (17), tüm aramalara rağmen henüz bulunamadı. Dandal'ın annesi Ayush Dandal, kızının ölü ya da diri bulunmasını istedi.
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ahi sofrası kurdu. İftar programına Rize’deki esnaf odaları yöneticileri ve il protokolü yoğun katılım gösterdi.
RİZE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA BAĞLI BAZI MUHTELİF HİZMET BİNALARININ ÇATI ONARIMLARININ YAPILMASI İŞİ - RİZE İL ÖZEL İDARESİ
TRABZON'un Araklı ilçesinde yapımı süren hidroelektrik santral (HES) projesini protesto edenler ile jandarma arasında arbede yaşandı.
ISINMA AMAÇLI KÖMÜR (TİP-1) (PORTAKAL KÖMÜR) - İL JANDARMA KOMUTANLIĞI(RİZE) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
GİRESUN’un Bulancak ilçesinde Kaşif Yeşil (54), onarımını yaptığı evin duvarının üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.
TRABZON'un Tonya ilçesinde, dün meydana gelen heyelanda, yamaçtan kopan kayanın üzerine düştüğü kamyonette hayatını kaybeden sürücü Rahmi (66) ile eşi Fadime Yüksel (66) ve Recep Uzuner (76) ile kardeşi Mehmet Uzuner (72), gözyaşları arasında toprağa verildi.
BOLU'da, cezaevindeki terör örgütü PKK/KCK üyelerine finans sağladıkları iddiasıyla 7 ildeki operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 14'ü, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7'si daha adliyeye sevk edildi.
RECEP Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyeleri, olay yeri parmak izi tespitinde kullanılan parmak izi tozu üretti. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman “İthal edilen bir ürünü üretecek olmamız, milli ekonomi hamlesine katkı sunacak olması açısından da önemlidir” dedi.
Rize Valiliği tarafından düzenlenen 'Çay ve İnsan' konulu II. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.
