Bir Günlüğüne Askerlik Heyecanı Yaşadılar

Bir Günlüğüne Askerlik Heyecanı Yaşadılar

  • 0
  • 0

Rize'de '10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası' kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı'nda 'Temsili Askerlik Uygulaması' düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 81 ilde 'Engelliler Haftası' kapsamında gerçekleştirilen 'Temsili Askerlik Uygulaması', Rize İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirildi. 

Düzenlenen törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize Askerlik Şube Başkanı Albay Yalçın Öcal, Rize Sahil Güvenlik Bot Komutanı Astsubay Başçavuş Kürşat Taştan, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tören açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Dedebağı temsili askerlik uygulaması için gelen 19 kişi ve ailelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. 

Vali Çeber, törende yaptığı konuşmada, bugün burada vatan, bayrak ve devlet sevgisini gördüklerini ifade ederek, "Her Türk genci için asker kıyafeti giydiği gün, hayatının en anlamlı, en güzel ve özlenen günlerinden biridir. Engelli kardeşlerimiz de engelleri ne olursa olsun 'Biz de bu üniformayı giyeceğiz ve ihtiyaç olduğu zaman da hangi görev verilirse yapmaya hazırız.' mesajını vermiştir. Biz asker milletiz. Vatan savunması engel tanımaz. Engelli kardeşlerimizin verdiği mesajın özü budur." dedi. 

Engelliler adına konuşan Murat Ganiment, engellilerin toplumun bir gerçeği olduğunu, bu gerçeği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gördüğünü belirterek, "Yıllardır içimizde bir ukde olan bu kutsal görevi yapma fırsatını bizlere verdi. Bir günlük de olsa böyle kutsal bir vazifeyi yapmanın bizleri ne kadar duygulandırdığını anlatmam mümkün değildir. Biz engelliler bugün burada büyük bir sevinç duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin onurunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bize bu sevinci tattıran Jandarma teşkilatı mensuplarına teşekkür ederiz" dedi. 

Konuşmaların ardından  19 engelli 'Temsili Askerlik Uygulaması' kapsamında bir günlük eğitim için üniforma giydi, Türk bayrağına el basarak yemin etti, bayrak geçişiyle protokolü selamladı. Yeminini eden engelli vatandaşlara terhis belgesi protokol tarafından verildi.

Haber :

Yorum Yap

Rize'de 13 KM'lik yürüyüş ve bisiklet yolu birbirine bağlanacak

Rize'de 13 KM'lik yürüyüş ve bisiklet yolu birbirine bağlanacak

  • 0
  • 0
Vaka artış olaylarına rektörlükten açıklama

Vaka artış olaylarına rektörlükten açıklama

  • 0
  • 0

TSK'nin ilk kadın amirali olan Rizeli subay?