Trabzon'da denizde boğulma tehlikesi geçiren kadın hastanede öldü
12.08.2023 - 16:47Trabzon'da denizde boğulma tehlikesi geçiren kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
- 0
- 0
- 2627
Trabzon'da denizde boğulma tehlikesi geçiren kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Orta Karadeniz'de, Türkiye'nin önemli tarım ürünleri arasında ilk sırada bulunan fındığın hasadına başlandı.
Tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon'a 7 ayda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 arttı.
Türkiye'ye kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı, bu yılın ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 83,6 artarak yaklaşık 692 bin oldu.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’ı ziyaret ederek, yürütülmekte olan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Doğu Karadeniz Bölgesi son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ilgi odağı olurken, Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 81 arttı. Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı 268 bin 500'ü bulurken, özellikle yabancı turist sayısında yüzde 112'lik artış olması dikkat çekti.
Çaykur Rizespor, 2023-2024 sezonunda 22’inci kez Süper Lig’de mücadele edecek.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, FK Sarajevo forması giyen Boşnak orta saha Dal Varesanovic'i transfer etti.
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun cevaplandırması adına Ovit Tüneli ile ilgili soruları TBMM Başkanlığı'na sundu.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilçede denize girmek yasaklandı.
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde dün serinlemek için dalgalı denize giren 6 kişilik aileden akıntıya kapılarak kaybolan genci arama-kurtarma çalışmaları sonrasında cansız bedenine ulaşıldı.
Rize’nin Pazar ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
Trabzon'da denizde kaybolan 21 yaşındaki Tekin Yeşilay'ı arama çalışmaları devam ediyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu 4 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu.
Valiler Kararnamesi ile 57 ilin valisi değiştirildi, 16 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.
Balıkesir Teknokent'te büyük oranda yerli imkanlarla geliştirilen uzaktan kumandalı deniz mayını imha cihazına, Karadeniz'de haziran ayında yapılan uluslararası tatbikatta kullanılmasının ardından yurt dışından talep gelmeye başladı.
Trabzon'da denizde boğulma tehlikesi geçiren 6 kişilik aileden beşi kurtarıldı, biri ise kayboldu.
Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve tarihin her döneminde zorlu ve önemli bir geçit olan Zigana Dağı'nın eteklerinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı bu günlerde serin ve temiz havasıyla vatandaşlara adeta sığınak oluyor.
Rize'nin Pazar ilçesinde Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, denize girmek için geldikleri alanda yolun üçüncü şeridine park eden vatandaşlara yazılan cezalara tepki gösterdi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yücel, Karadeniz'de yüzey sıcaklarındaki artışların derinlere yayıldığını ve bu durumun, oksijensiz tabakanın incelmesi gibi sonuçları olduğunu söyledi.
