Avcı: Rize’yi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz

Avcı: Rize’yi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz

  • 2
  • 1

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, katıldığı bir televizyon programında Rize'ye yapılacak Şehir Hastanesi ve doktorların şehre nasıl getirileceği konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avcı, Rize'yi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ve bu amaç doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Avcı, şehir hastanesinin bölgedeki önemli bir vizyon projesi olduğunu belirterek,” Şehir Hastanemiz yaklaşık 800 ila bin yatak arasında değişebilen bir şehir hastanesi inşa edeceğiz. 350 dönümlük dolgu alanı oluşturduk bu dolgu alanını oluşturma sebebimiz belkide 100-150 yıllık hastane ihtiyacını bu bölgede çözmüş olacağız. Bugün belki bin yatağa ihtiyacımız var ama 30 sene sonra dolgu alanın genişliği nedeniyle bu yatak sayısını 4 binlere çıkarabileceğiz.” dedi. 

Avcı, hekimlerin daha konforlu ve nitelikli çalışma koşullarına sahip olmalarını gerektiğini belirterek, “Özellikle hasta hizmetlerini sağlayacak olan hekimlerimizin çalışma alanlarını çok daha konforlu ve nitelikli hale getirerek biz Rize’yi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Rize’yi daha nitelikli hale getirdiğimizde insanları şehrimize getirebiliriz. Çünkü bir hekimin Ankara’da İstanbul’da ve Antalya’da çalışma olanakları varken ve çok daha iyi koşullarda çalışabilirken onları Rize’de tutmak gerçekten zor.  Rize’yi belki butik ama butik olduğu kadarda nitelikli bir şehir haline dönüştürmemiz lazım, sosyal hayatıda nitelikli hale getirmemiz lazım ve bunu içinde gerekli adımları atıyoruz atmayada devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Haber : Zeynep Kopuz

  • Ahmet Yazıcı

    Ahmet Yazıcı

    yüzelli yıllık değil ikiyüzelli yıllık desen daha doğru olurdu sayın vekil. Hatta üçyüz yıllıkta diyebilirdin...

    Cevap yaz
    08.09.2023 11:59
Yorum Yap

Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı

Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı

  • 0
  • 0
Ardeşen'de İnşaatı Yarım Kalan Cami İçin Kampanya Başlatıldı

Ardeşen'de İnşaatı Yarım Kalan Cami İçin Kampanya Başlatıldı

  • 0
  • 0

20 Haziran 1990'da 51 kişi ile Rize'deki en fazla can kaybının yaşandığı sel felaketi hangi ilçede meydana gelmiştir?