Rize'de MFS tedavisi gören çocuk ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi
03.03.2025 - 10:47Rize'de, Miller Fisher Sendromu (MFS) rahatsızlığı olan 13 yaşındaki çocuk, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
- 0
- 0
- 1618
Rize'de, Miller Fisher Sendromu (MFS) rahatsızlığı olan 13 yaşındaki çocuk, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.
DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(DHMİ) RİZE-ARTVİN HAVALİMANI MÜDÜRLÜĞÜ
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde otomobil ve panelvan araç çarpıştı. 2 kişinin yaralandığı kazada otomobil, çarpmanın şiddetiyle istinat duvarına çıktı.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, "Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmek için et, yumurta, kuru baklagiller, sebze-meyveler, süt ve süt ürünleri ile ekmek-tahıl grubu besinlerden yeterli miktarda tüketilmesi gerekiyor. En önemlisi de, sahur yapmadan tutulan oruç, bitkinlik, sinirlilik, baş dönmesi ve aşırı susama gibi sorunlara yol açabilir" dedi.
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kıskançlık krizine giren erkek arkadaşının tabancasından vücuduna 7 mermi isabet eden, başına dayanan silah tutukluk yapınca öldü diye bırakılan ve 10 saat ölü taklidi yapan, 23 gün bir cesetle aynı odada rehin tutulup işkence ve tacize maruz kalan kadın, bütün yaşadıklarına rağmen hayattan kopmayıp evlilik hazırlıkları yapmaya başladı.
Konya'da, eşini trafik kazasında kaybeden, aynı kazada bacaklarına platin takılan emekli matematik öğretmeni Sema Aydın, gönüllü olarak aşevinde yardıma muhtaçlara yemek yapıyor. Aydın, elleri yana yana aş pişirdiğini, ömrümün sonuna kadar bütün gücüyle hizmet etmek istediğini söyledi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, "İftarda hızlı ve telaşlı yemeyin. Hafif gıdalarla oruç açıldıktan 2 saat sonra bol sebzeli yemekler tüketilmesine, menüde yoğurt olmasına özen gösterin" diye uyardı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlke Beyitler çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarının ihmal edilmemesi uyarısı yaparak, "İleride büyük sorunlara yol açabilir" dedi. Beyitler ayrıca, kız çocuklarında yüzde 3 oranında görülen idrar yolu enfeksiyonlarının erkek çocuklarında yüzde 1 oranında görüldüğünü belirtti.
Rize'de merkeze bağlı bazı mahalle ve köylerde 2 Mart Pazar günü planlı elektrik kesintisi yaşanacak.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Karadeniz Bölgesi'ne son 8-10 yılın en yoğun kar yağışının düştüğü belirterek, "Bu kar yağışı özellikle Karadeniz Bölgesi'ni biraz rahatlattı. Bu kar yağışı tabi Türkiye genelinde her yerde yağan bir kar yağışı olmadı. Diğer bölgelerde şiddetli kuraklık riski devam ediyor" dedi.
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi 54 yaşındaki Gonca Şimşek, üniversite okuma hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Artvin'in Borçka ilçesinde meydana gelen çığ hasara neden oldu.
Samsun'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki kadının bağışlanan organları, 3 kişiye nakledilecek.
Diyarbakır merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, depremde kullanılamayacak hale gelen ağır hasarlı araçların ruhsat belgeleri ve şasi numaralarını değiştirerek "change" işlemi yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin 36 milyon 430 bin liralık mal varlıklarına el konuldu.
Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) üzerinden usulsüzlük yaparak kamuyu yaklaşık 77 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edilen 40 şüpheliden 38'i Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki alana iniş yapan helikopter korkuttu. Arıza nedeniyle acil iniş yaptığı öğrenilen helikopter, bir süre sonra tekrar havalandı.
Eskişehir’de 29 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak ölümüne neden olan sanığın son sözü "Çok pişmanım" olurken mahkeme heyeti şahsın 22 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
Gaziantep'in Nizip ilçesinde bakımı yapılan yakıt tankerinde patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi ölürken 3 kişi ise yaralandı.
Rize'de geçtiğimiz yıl boşanan çiftlerin evli kaldıkları sürelere bakıldığında ilk sırada 16 ve üzeri yıl evli olanların yer aldığı görülüyor.
Artvin'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışlarının ardından kent merkezinde son 28 yılın en yüksek kar kalınlığı 104 santimetre ölçüldü.
