Hayali Gerçek Oldu, Oğlu ile Rakip Oldu
06.03.2023 - 09:52Rize’de farklı kulüplerde top oynayan baba-oğul aynı forma numarası ve aynı pozisyonda karşı karşıya geldi.
- 0
- 0
- 791
Rize’de farklı kulüplerde top oynayan baba-oğul aynı forma numarası ve aynı pozisyonda karşı karşıya geldi.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay'da yakalanan çift için Rize’de düğün merasimi yapıldı.
Hatay'da yaya devriye görevi yaptığı parkta, üstüne ağaç ve duvar devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Muhammet Tarakçı'nın cenazesi, Rize'de toprağa verildi.
Spor Toto 1. Lig'in 24. haftasında oynanan Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor deplasmanda Yılport Samsunspor'a 2-0 mağlup oldu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından on binlerce afetzede Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken, Ankara'da 237 bin 215, Antalya'da 155 bin, İzmir'de 70 bin, Mersin'de 62 bin 184, Elazığ'da 50 bin kişi konaklıyor.
Türk Kızılay, depremzedelerin gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için toplam 70 milyon lira değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.
Türkiye Halk Bankası'nın, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle zarar gören bazı illerdeki esnaf ve sanatkarların kredi borçlarını ertelemesine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 53 sanatçının 70 eseriyle hazırlanan karma serginin geliri, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere bağışlanacak.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kararın Resmi Gazete’de de onaylanmasının ardından Kocaeli’deki emekli adayları SGK’ya akın etti. Sabah saatlerinde başvurusunu yapan 51 yaşındaki Ersel Efe, 4 saat sonra aylık maaşının bağlandığı belgeyi SGK İl Müdürlüğü’nden teslim alarak, Kocaeli’nin ilk EYT emeklisi oldu.
"Arabeskin Babası" veya "Müslüm Baba" olarak tanınan arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 10 yıl geçti.
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) merkezlerinde yoğun mesai başladı.
Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut, Spor Toto 1. Ligi'nin 24. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacakları Yılport Samsunspor maçında dost ve sportmence mücadele edip, galip gelmeye çalışacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Deprem bölgesinde) TOKİ'nin inşa edeceği konutlar, zemin artı 3 veya 4 katlı, 3 oda 1 salon olarak hak sahiplerine verilecektir." dedi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de katıldığı Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Akşener toplantı sonrası yaptığı açıklamada "5 siyasi parti tek bir ismi dile getirerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediler. Biz bugünlere alışılmış yenilgileri reddederek geldik. 6'lı masa da artık millet iradesini yansıtmıyor'' dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl ve İlçe Yönetimi, Rize Ziraat Odasını ziyaret ederek seçilen yeni başkan yönetimine başarılar diledi.
6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen öğrenciler Rize’deki okullara yerleştirildi.
Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den illerinden bu yılın Ocak- Şubat döneminde 258 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
