Uzmanından Ramazan ayı öncesi tavsiyeler

  • 1
  • 0

Rize'de görev yapan Uzman Diyetisyen Nagihan Özçelik, Rize Takip ekibimize Ramazan ayı için tavsiyelerde bulundu.

İnsanların Ramazan ayında aç kalma ve sahurda yediklerinin yetmeyeceği korkusuna girmesinden bahseden Özçelik, ''sahurda çok yiyeyim iftarda acıkmayayım'' düşüncesinin çok yanlış olduğunu vurguladı.

Ramazan'ın ilk günlerinde insanların bu ve bu gibi çok fazla yanlışa kapıldıklarını söyleyen Özçelik, ''Ramazan başladıktan 10 gün sonra ben sahur yapmasam da olur, gün içinde acıkmadığım için zorlanmıyorum düşüncesine girmek de oldukça yanlıştır" dedi.

İnsanların Ramazan harici sürekli tatlı yeme ihtiyacı duymadıklarından bahseden Özçelik, "Normal haftalarda baklava yapmıyoruz ama ramazanda muhakkak sofrada tatlı olmalı düşüncesine giriyoruz. Bu psikolojide olmamak lazım'' dedi.

Özçelik, takip ettiği danışanlarıyla güzel ilerlediğinden söz ederek ''İnsanların ilk bir hafta kontrolden çıkma eğilimi var. 10. günden sonra ufak ufak dengeler sağlanıyor" ifadelerine yer verdi.

Haber :

Ramazanda Sağlığın Korunması İçin Neler Yapılmalı?

Ramazanda Sağlığın Korunması İçin Neler Yapılmalı?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, uzmanlar, sahura kalkmanın sağlık açısından daha doğru olduğunu, sağlığın korunması için sahura gerekli özenin gösterilmesi önerisinde bulundu.

Yorum Yap

Ankara Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı

Ankara Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı

  • 0
  • 0
Mahzen-29 operasyonlarında 32 şüpheli yakalandı

Mahzen-29 operasyonlarında 32 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

'Space Art 2021' yarışmasında 'Dünya Birincisi' olan Rizeli öğrenci?