Liseli Osman, tasarladığı 'insanlı dron' için destek arıyor
03.03.2021 - 10:05TOKAT'ta yaşayan lise öğrencisi Osman Rafet Okur (17), insan taşıyabilen dron tasarladı.
- 0
- 2
- 876
TOKAT'ta yaşayan lise öğrencisi Osman Rafet Okur (17), insan taşıyabilen dron tasarladı.
TÜRKİYE genelinde en çok vaka görülen iller arasında 1'inci sıradan 4’üncü sıraya gerileyen, 100 binlik nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayısının güncel haritasında da 'Çok riskli iller' arasında yer alan Trabzon’da, cadde ve sokaklardaki insan yoğunluğu dikkat çekti.
ORDU’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yaşar Aktaş, yol kenarında bulduğu siyah taşı, ‘gök taşı’ olduğunu iddia ederek satışa çıkardı.
Süper Lig'in 28. haftasında 3 Mart Çarşamba günü deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un savunma oyuncusu Yassine Meriah, maçtan galibiyetle ayrılıp camiayı mutlu etmek istediklerini söyledi.
Rize'nin Hemşin ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında inşa edilecek 12 bloktan 8'inin tamamlandığını belirterek, "İnşallah buradaki dönüşümü tamamlayıp Hemşin'i, Türkiye'nin en cazip ilçelerinden birisi haline getireceğiz" dedi.
TÜRKİYE'de koronavirüs salgınının ardından başlayan kısıtlamalar sonrası vatandaşların dağ ve hobi evlerine olan ilgisi arttı. Tokat'ın Almus ilçesinde baraj gölü kenarında kurulan bungalov evler bu süreçte çok sayıda kişi tarafından ziyaretçi edildi.
Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve "Alerji İçin Çözüm" kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, siyah çayın içerisinde bulunan bazı maddelerin virüsün çoğalmasını engellediğini belirterek koronavirüsten korunmak için çay içilmesi önerisinde bulundu.
Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Marius Sumudica, elinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, "Yarın Mourinho gelse bir şey yapamaz Rize'de." dedi.
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın Karadeniz Bölgesi’nde özelikle Samsun ve Ordu’da, İngiltere varyantlı mutasyonlu virüsün artışını gözlemledikleri yönünde açıklaması, bölgede tedirginliğe neden oldu.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolda Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17 Nisan'da başlayacağını duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Karadeniz Bölgesi’nde özelikle Samsun ve Ordu’da, İngiltere varyantlı mutasyonlu virüsün artışını gözlemledikleri yönünde açıklaması, bölgede tedirginliğe neden oldu.
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir hafta önce doğan keçi yavrusunun sahibinin kucağında güneşle tanıştığı an yüzünde oluşan tebessüm objektiflere yansıdı.
Kastamonu Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, köy okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklar için oyuncak bebek örüyor.
Ressam Cemal Toy, "Küçük Ayasofya'yı, Sultanahmet'i, Osmanlı'daki yalıları, hem Matrakçı Nasuh'un üslubuyla hem de Paul Klee veya Matisse'in yaklaşımıyla iç içe geçmiş motifler ve kompozisyonla yepyeni bir sanat sentezi olarak karşımıza çıkarıyorum." dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre oransal olarak en çok vaka görülen iller sıralamasında 5’inci olan Rize’de, yetkililerin tüm uyarılarına ve alınan tedbirlere rağmen vatandaşlar hafta sonu kısıtlama öncesi yine köy ve kırsaldaki mahallelere gitmeyi sürdürüyor.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica, bu sezon takımı kendisinin kurmadığını belirterek, "Devam edersek takımımı kurar ve mücadele ederim. Beni o zaman yargılayabilirsiniz. Ama şu an eleştirilmeyi hak etmediğimi düşünüyorum” dedi.
15- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller sıralamasında 5’inci sırada yer alan Rize’deki vaka sayılarındaki artışlara ilişkin Vali Kemal Çeber, "Karadeniz'e özgü sosyal hareketliliği kısmamız lazım, şehirden köye gidenler, köyden şehre gelenler virüsü taşıyor" dedi.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde Murat Gül, elindeki boş çay demliğini üzerine düşürerek kendisine şaka yapan kuzeni Hamit Gül’ü, duvardan söktüğü plazma televizyonla kovaladı.
Rize’de artan vaka sayıları üzerine uygulanan tedbirlere ilaveler getirildi. Kentte iki ya da daha fazla kişinin bir araya gelerek çay sohbeti ile sosyal mesafenin ihlal edildiği faaliyetler yasaklandı, sıkı denetimler yapılması kararlaştırıldı.
Rize'de yaşayan Mustafa Havuz, hava almak için gezindiği sırada bulduğu yaralı yavru kızıl şahini DKMP ekiplerine teslim etti.
