Rize'de milletvekili aday adayı muhtar seçildi
05.04.2024 - 13:59Geçtiğimiz yıl AK Parti'den Rize milletvekilliği için aday adayı olan Ahmet Türk, Güneysu ilçesine bağlı Yeşilköy köyünde muhtarlığa seçildi.
- 1
- 0
- 11049
Geçtiğimiz yıl AK Parti'den Rize milletvekilliği için aday adayı olan Ahmet Türk, Güneysu ilçesine bağlı Yeşilköy köyünde muhtarlığa seçildi.
Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı bin TL’ye kadar çıkan polende sezonun ilk hasadı sıfır rakımda yapıldı. Sıfır rakımda başlayan polen hasadının, yaz mevsiminde Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında devam edeceği, bu sene 200 ton civarında verim beklendiği belirtildi.
Rize Merkez Taşçıoğlu Camii'nde Hatimle Teravih namazı geleneği 1960'lı yıllardan beri devam ediyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin yarın hesaplara yatırılacağını bildirdi.
Huzursuz bacak sendromu yaşayan pek çok hastada altta yatan bir neden bulunduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Özden Yener Çakmak, “Üremi, demir eksikliği anemisi, B12 eksikliği anemisi en sık görülen nedenler arasında sayılabilir. Ek olarak nöropati, romatoid artrit, diyabet, hipertiroidi, hipotiroidi hastalarında da huzursuz bacak semptomları gelişebilir” dedi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları yönünde çağrı yaptı.
Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki tadilat yapılan eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybetti, yaralı 1 kişinin tedavisi sürüyor. Olayla ilgili 3 savcı ve 2 mülkiye müfettişi görevlendirilirken, 8 kişi gözaltına alındı.
Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Beslenme Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Buket Ertaş Sefer, "Aşırı yemek yemek, mide asidinin artmasına ve hazımsızlık belirtilerinin ortaya çıkmasına yol açabilir." dedi.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, her yıl dünyada 20 milyon, Türkiye'de ise 240 bin kişinin kansere yakalandığını bildirdi.
Sinop’un Durağan ilçesinde av tüfeğinin yanlışlıkla ateş alması sonucu vurulan çocuk yaşamını yitirdi.
Rize'nin kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti adayı Rahmi Metin, seçmene teşekkür etti.
Erzurum'da uzman fizyoterapist, hidroterapist ve hareket eğitmeninden kurulu "Dinamik Hareket Eğitim Merkezi"nde otizmli çocuklar spora kazandırılıyor.
İsrail’in bombardımanını 7 Ekim’den bu yana aralıksız sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 32 bin 845’e, yaralananların sayısı ise 75 bin 392’ye yükseldi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Millet Bahçesi’nde yapacağımız, içerisinde atölyeler, hobi bahçeleri, engellilerimizin bizzat çalışabileceği kafeterya bulunacak olan büyük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engellilerimiz mutlu olacak” dedi
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün 'Dünya Su Günü' kapsamında ülke genelinde düzenlediği yarışmalarda Rize'den iki birinci çıktı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Kalkandere’de gerçekleştirdiği seçim faaliyetlerinde “Adaylık süreçlerinde hiç kimseye haksızlık yapmayız. Kayırmacılık asla olmaz. Kim vizyoner, kim bizim eser ve hizmet üretme tarzımıza ayak uyduracak, onu tespit edip onu aday olarak sizin huzurunuza getirmenin çaba ve gayreti içerisinde olduk ve öyle davrandık."dedi
Yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, son beş yılda yüzde 21,4 artarak 2023 yılında 8 milyon 722 bin 806 kişi oldu.
Erzurum Sağlık Müdürlüğü Dr. Ali Fuat Avcı, dünya genelinde sık tüketilen tütün ürünleri içerisinde birinci sırada yer alan sigaranın, her yıl 5 milyondan fazla insanın ölümüne yol açan son derece zararlı alışkanlıklardan biri olduğunu ifade etti.
Giresun'da 40 yıllık çöp sahası üzerindeki alana uygulanan Galericiler Sitesi ve Spor Kompleksi hizmete sunuldu.
Giresunlu 59 yaşındaki Meral Sofu, paratiroid bezi adenomu teşhisiyle yönlendirildiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde sağlığına kavuştu.
