Rize İl Sağlık Müdürlüğü kan bağışı için çağrı yaptı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü kan bağışı için çağrı yaptı

  • 0
  • 0

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları yönünde çağrı yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hastaların ameliyat ve acil durumlarda hayati öneme sahip olan kan ve kan ürünlerini karşılamak için kan bağışının acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatılarak, vatandaşların Kızılay'ın kan merkezlerine bağışta bulunmalarının önemle rica edildiği belirtildi.

Kan Stokları Azalıyor
Açıklamada, özellikle son günlerde kan stoklarındaki azalma sebebiyle yakını ameliyat olacak vatandaşların kana ulaşmakta daha fazla zorluk çektiği kaydedilerek, "İnsanlarımıza bu zor günlerinde yardımcı olmak hepimizin asli görevidir. Bu sebeple; haftanın 7 günü ramazan boyunca iftardan sonra 19.45-24.00 saatleri arasında, bayramdan itibaren ise 10.00-19.00 saatleri arasında Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'ndaki Kızılay Kan Alma Birimine vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz." denildi.

"Tüm Duyarlı Vatandaşlarımızı Kan Bağışı Yapmaya Davet Ediyoruz"
Kan bağışı hakkında değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise “Kanı insanların hayatlarını kurtarmada kullanıyoruz. Bu sebeple son derece önemli, vazgeçilmez ve alternatifi olmayan ihtiyacımızdır. Son zamanlarda ne yazık ki kan bağışının azaldığını görmekteyiz. Bu durum başta acil ihtiyaç sahibi hastalarımız olmak üzere tüm toplumumuzu sıkıntıya sokmaktadır. Büyük ameliyatlar, travma, ciddi kanamalar gibi sebeplerle kana zorunlu ihtiyacı olan hastalarımıza kan temininin de zaman zaman zorluklar yaşamaktayız. Sebebine bakıldığında kanı depolayan ve ihtiyaç durumunda hastalarımız için hastanelerimize gönderen Kızılay’a yapılan kan bağışının azaldığını ve stok seviyesinin düştüğünü görmekteyiz. Bu nedenler ışığında yarın komşumuz, yakınımız ve her birimiz için kana ihtiyacımız olabileceğini unutmadan tüm duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay’a kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0
Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gerekenler

Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gerekenler

  • 0
  • 0

Covid-19 nedeniyle Rize'de sokağa çıkma yasağı ilk kez hangi tarihte uygulanmıştır?