Almanya’da sellerde ölenlerin sayısı 133’e çıktı
17.07.2021 - 18:18Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 133'e yükseldi.
- 0
- 0
- 928
Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 133'e yükseldi.
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından 2018 yılında “Coğrafi İşaret” alan Rize Simidini Marka Değerini Oluşturma ve Tanıtma Projesi tanıtım toplantısı RESOB toplantı salonunda yapıldı.
Görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden, memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, vefatının dördüncü yılında kabri başında anıldı.
Rize'nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde çöken evin enkazında kalan Ayşe, oğlu Mustafa ve kızı Aynur Karali için Sahil Camii’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı.
Saat tamircisi Yusuf Ebu Yahya, "İşi öğrenmeden önce sadece saatleri dizer ve satardım. Böylece saatlerin orijinal olup olmadığını ayırt etmeye başladım. Saat tamirciliğine ilk adımı ise 1980-1981 yılları arasında attım." dedi.
İçişleri Bakanlığı, tüm illere, trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını içeren "kısa", "orta" ve "uzun" vadeli planları kapsayan üç ayrı genelge gönderdi.
RİZE’de önceki gün meydana gelen, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu, 5 kişinin yaralandığı; ev, iş yeri, altyapı ve üstyapı ile tarım arazilerinde ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.
TÜRKİYE'nin yıllık 2 bin 400 kilogram yağış oranıyla en çok yağış alan ili olan ve her yıl yaz aylarında sel, heyelan ve taşkınlar yaşanan Rize'de eğimli arazilerde kontrolsüz yapılaşma tehlikeye davetiye çıkarıyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’inlerine gireceğiz’ dediği günden bugüne 10 bin barınak ve sığınağın imha edildiğini belirterek, "Terör örgütünü boğuyoruz, bitiriyoruz, tüketiyoruz ve ülkelimizin üzerinde ki musallat olmaktan defediyoruz. Türkiye 15 Temmuz’dan sonra farklı bir yol aldı" dedi.
Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 60 milyonu aştı.
Kastamonu'da evinin banyosunda kendini tavana asarak yaşamına son veren avukat Gizem Saraçoğlu (25) için adliye önünde tören düzenlendi.
Rize’de Salarha Beldesi’nde yaşayan vatandaşların yaklaşık 20 yıldır dillendirdiği ve 70 yıllık hayali olan Salarha Tüneli’nin ikinci tüpü de tamamlanınca çalışanlar için eğlence düzenlendi.
Rize’nin Güneysu ilçesi Yeşilyurt köyünde bir kişi maganda kurşunuyla yaralandı.
Rize'deki toplumsal olaylara ve Çayeli'ne yönelik yazdığı şiirlerle bilinen şair Mehmet Kalyoncu 100 yaşında hayatını kaybetti.
Rize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda üretilen ‘Ayder Balı’nın tanıtımı için satış yeri ve müze kuruldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı'nın yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanacak olması nedeniyle kurban satış ve kesim yerlerine yönelik bir dizi tedbir aldı.
ARDANUÇ ENGELSİZ YAŞAM BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ONARIM İNŞAATI - ARTVİN İL ÖZEL İDARESİ
Türkiye'de geçen ay, uzun yıllar ortalama sıcaklık 0,5 derece artarken, son 51 yılın en sıcak haziranlarından biri yaşandı.
ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesindeki Ulu Cami imamları Satılmış Ermiş ve Osman Odabaş, 4-15 yaş arası Kuran kursu öğrencilerinin camiye ilgisini artırmak için cami cemaati ve esnafın desteğiyle 'Camide Market' uygulaması başlattı.
Başta Rize olmak üzere Giresun, Artvin ve Rize’de toplamda 200 bin 845 çay müstahsilini yakından ilgilendiren 2. sürgün yaş çay kampanyası açıldı.
