Dubai'ye coğrafi işaret tescilli Tonya tereyağı ihraç edildi
30.11.2023 - 12:27Trabzon'un Tonya ilçesinde üretilen coğrafi işaret tescilli yaklaşık 3 ton Tonya tereyağı Dubai'ye ihraç edildi.
- 0
- 0
- 3228
Trabzon'un Tonya ilçesinde üretilen coğrafi işaret tescilli yaklaşık 3 ton Tonya tereyağı Dubai'ye ihraç edildi.
Rize'de kış şartları ile vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına 3 yaylanın yolu 5 ay süreyle trafiğe kapatılacak.
Bursa’da annesinin elini bırakarak yola çıkan 3 yaşındaki çocuk, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın talimatı ile tüm teşkilatlar ülke genelinde eş zamanlı olarak sahaya indi. Rize’de Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ve parti üyeleri esnaf ve vatandaş ziyareti yaptı.
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki gün fırtınada sahilde fotoğraf çekilmek isterken dev dalgalara kapılarak denizde kaybolan 2 lise öğrencisi ile ilgili acı detay ortaya çıktı. Lise öğrencilerini gören bir vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunduğu, öğrencilerin mendirekten çıkarak bölgeye gelen polis ekiplerinin yanına gitmek istediği sırada dalgalara kapıldığı öğrenildi. Bir üniversite öğrencisinin de denize düşen lise öğrencilerini kurtarmak için denize atladığı öğrenildi.
Artvin'in Karadeniz sahilindeki Kemalpaşa ilçesinde fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, balıkçı barınaklarında hasara yol açtı.
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranının yüzde 59 olduğunu belirterek, "4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı." dedi.
Geçtiğimiz pazar günü Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yaşanan fırtınada bir vatandaş, uçan çatının altında kalmaktan son anda kurtulmuştu. Çatının altında kalmaktan son anda kurtulan şahsın ilçenin Kalecik mahallesi muhtarı Mehmet Çömez olduğu ortaya çıkarken, muhtar yaşadığı olayın şokundan kurtulamadığını ve artık çatısı uçan apartmanda oturan kızının evine gitmeye korktuğunu söyledi.
Trabzon'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Beşikdüzü'nde dün, dalgalara kapılarak kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Rize İl Genel Meclisi toplantısında Rize İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı bütçesi 816 milyon TL olarak belirlendi.
Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan, Türk Hava Yolları’na(THY) ait uçak fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı.
Trabzon’da dün gece etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına sonrası meydana gelen yangın, heyelan, çatı uçması ve ağaç devrilmelerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahale etti. Gece boyunca teyakkuz halinde olan ekipler, 12 ilçede 318 olaya müdahale etti.
Trabzon’da dün akşam şiddetli fırtına sonrasında Sürmene ilçesi Baştımar mahallesinde yangın çıktı. Fırtınada elektrik tellerinin birbirine sürtmesi sonucu çıktığı belirtilen yangın yaklaşık 60 dönümlük bir alanda etkili olurken, bölgede hasar tespit çalışmaları başladı.
Rize'de denizde etkili olan fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar, Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımda aksaklıklara yol açıyor.
Rize Valiliği, şehirde dün akşam başlayan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 16 ihbar alındığını ve yaşanan olaylar sebebiyle herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığını bildirdi.
Rize'de dün akşam saatlerine doğru şiddetini artıran rüzgarla birlikte bazı evlerin çatısı uçtu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından şiddetli rüzgar uyarısı verilen Rize'de, Güneysu ilçesinde 4, merkezde 3 ve Çayeli ilçesinde 1 olmak üzere 8 evin çatısı uçtu.
Trabzon'da yaşanan fırtınada bir vatandaş, uçan çatının altında kalmaktan son anda kurtuldu
Samsun'un Havza, Tokat'ın Erbaa ve Başçiftlik ilçelerinde fırtına etkili oldu.
Rize’nin Pazar ilçesinde 2 aydır ara ara devam eden heyelana çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi.
