Jersey ırkı dişi sperma alınacaktır
18.06.2021 - 18:01JERSEY IRKI DİŞİ SIĞIR SPERMA SATIN ALINACAKTIR - TRABZON İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
- 0
- 0
- 782
JERSEY IRKI DİŞİ SIĞIR SPERMA SATIN ALINACAKTIR - TRABZON İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye'de geçen ay, son 51 yılın en sıcak mayıs ayı yaşandı. Ülkede 1971'den bu yana en yüksek ortalama sıcaklık 2007 yılının mayıs ayında yaşanmıştı.
RİZE İKİZDERE İLÇESİ ARCEVİT YAYLAK ALANI YOL YAPIM İŞİ - RİZE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Rize'nin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı GastroRize Festivali, 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, araştırma geliştirme çalışmaları devam eden Ziraat Botanik Çay Bahçesinde incelemelerde bulundu.
Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Davut Güloğlu, günlerini doğup, büyüdüğü Rize'ye bağlı Yeni Güzelköy'de geçiriyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp, yeşil doğada yürüyüş yaparak enerji depolayan Güloğlu, bahçede organik ürünler yetiştirip, makasla çay topluyor.
Karadeniz Bölgesi'nde 9 ilde tespit edilen 450 endemik bitki türü içinde ilaç, gıda ve kozmetik sektöründe kullanılan tıbbi ve aromatik 40 bitkinin üretimi için deneme bahçeleri kuruluyor.
Doğu Karadeniz'de başlayan çay tarımı için Rize’ye büyük kentlerden gelen yaklaşık 30 bin kişiye salgın tedbirlerine uymaları çağrısı yapıldı.
Rize Valisi Kemal Çeber, pandemi nedeniyle yabancı işçilerin Rize’ye gelememesi ile herkesin kendi çay tarım arazilerine girmesiyle çayın kalitesinin arttığını dile getirerek "Toplanan çayın kokusu bile değişti" dedi.
Rize'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca (DOKAP) küçükbaş yetiştiriciliği yapanlara, barınma ve yaylalarda yaşadıkları elektrik sorununun çözümü için güneş enerjisi sistemi desteği verilecek.
Çay işletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, dün itibariyle açılan 2021 yılı yaş çay kampanyası hakkında konuşarak “Kendi üreticimiz topladığı için bu üründen de kaliteli kuru çay üreteceğiz. Bu sene ki sloganımızda kalite olmazsa olmazımızdır” dedi.
Bugün itibariyle açılan 2021 yılı çay sezonu için üreticiler çay bahçelerine girerek çay toplamaya başladı.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile 10 ilçe ve 4 belde belediye başkanı, İyidere ilçesinde yapılacak lojistik merkezinin inşasında kullanılmak üzere İkizdere ilçesinde açılacak Cevizlik Taş Ocağına destek verdiklerini bildirdi.
Rize'de bazı sivil toplum kuruluşları, İyidere ilçesinde yapılacak lojistik merkezin inşasında kullanılmak üzere İkizdere ilçesinde açılacak Cevizlik Taş Ocağına destek verdiklerini bildirdi.
17 Mayıs Pazartesi günü 1. sürgün yaş çay sezonunu açacak olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2021 yılı yaş çay kampanyasının ilk sürgününde dekar başı kotanın 600 kilogram olduğunu açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun Rize İyidere Lojistik Limanı Projesinin detaylarına ilişkin İkizderelileri bilgilendirmesinin ardından kentteki sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve vatandaşlardan projeye yoğun destek geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, "Rize İyidere Lojistik Limanı" projesi kapsamında bölgede devam eden taş ocağı faaliyetine yönelik tartışmalara ilişkin, "Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor." ifadesini kullandı.
Tam kapanma kararı sonrası geçtiğimiz hafta Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Rize’de de Ziraat Odaları önlerinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olmak isteyenler yoğunluk oluştururken, bazı vatandaşların hakkı olmayan belgeyi almaya çalıştıkları öğrenildi.
Doğu Karadeniz’de, salgın nedeniyle uygulanacak tam kapanma öncesi kısıtlamadan muaf olmak isteyen çay üreticileri, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi alabilmek için Ziraat Odaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş gibi çok iyi bir takıma karşı oynayacaklarını belirterek, "İnşallah kazanan taraf olarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" dedi.
