Çayda gelir vergisi kesintileri nasıl iade talep edilir?

Çayda gelir vergisi kesintileri nasıl iade talep edilir?

  • 0
  • 1

Tarımsal destek ödemeleri kapsamında gelir vergisi kesintisi iade talebi nasıl yapılır.

Artık tarım sektörü ve çiftçilerin güçlendirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri (mazot, gübre, vb.), Gelir Vergisinden istisna tutulacak, bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak. Böylece çiftçilere ödenen desteklerden kesilen yüzde 4 stopaj vergisinin 2016 yılına kadar yani 5 yıl geriye dönük iadesi kararı kapsamında çay üreticilerine de kesintileri iade edilecek. Desteklerden kesilen vergilerin çiftçiye iade süreci başladı. 

31 ARALIK SON GÜN
Bu haktan yararlanabilmek için Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kayıtlı kişilerin dilekçe ile vergi dairelerine iade başvurusunda bulunması gerekiyor. Dilekçeye, iadenin yapılabileceği banka hesap numarasının da eklenmesi şart. Bir defaya mahsus olarak iade edilecek bu çalışmada, son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 olarak belirlendi. 

ÇKS KAYDI ŞART
Bu kanundan faydalanılabilmesi için öncelikle ÇKS’de kayıtlı olunmalı. Çiftçi, zamanaşımı süresi içinde yetkili vergi dairelerine başvurmalı. Başvuruda bulunulabilecek vergi dairesi mükellef tarafından serbestçe belirlenebilir. Ayrıca mükellefler dilekçelerini elden veya posta yoluyla ilgili vergi dairesine sunabilecekleri gibi İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda da verebilir. Dava açmama, açılmış davalardan vazgeçme şartı aranıyor. Vazgeçilen davalarla ilgili daha önce verilmiş ve kanun yolu tüketilmemiş kararlar uyarınca, taraflara tebliğ edilip edilmediğine bakılmaksızın işlem yapılmayacak, idarece de açılmış davalar sürdürülmeyecek. Faiz, yargılama giderleri ve vekâlet ücretine hükmedilmeyecek, hükmedilmişse ödenmeyecek. Hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunanların iade talepleriyle ilgili olarak bu hüküm uygulanmayacak.

Aşağıdaki linkte yer alan adımları atarak geri iadelerinizi talep edebilirsiniz.

BAŞVURU KLAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haber :

Yorum Yap

İki otomobilin çarpıştığı kazada 8 kişi yaralandı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 8 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
SALVADER’den kahvaltı programı

SALVADER’den kahvaltı programı

  • 0
  • 0

Günümüzde Ticaret Odası olan binanın eski adı nedir?