Ramazan Ayının Vazgeçilmezi: Laz Böreği
18.04.2021 - 14:44Doğu Karadeniz Bölgesi’nde açılan yufkaların arasında konulan muhallebi ile yapılan şerbetli bir tatlı olan Laz böreği her Ramazan ayında sofraları süslüyor.
- 1
- 0
- 1485
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde açılan yufkaların arasında konulan muhallebi ile yapılan şerbetli bir tatlı olan Laz böreği her Ramazan ayında sofraları süslüyor.
Rize’nin Fındıklı ilçesinde karşılık vermediği aşk yüzünden vahşice katledilen Gamze Pala’nın ölümünün üzerinden tam 1 yıl geçti.
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Çay Sanayicisi ve İşadamları Derneği (ÇAYSİAD), Doğu Karadeniz'de mayıs ayında başlayacak 2021 ürünü yaş çay alım kampanyası kapsamında hasat amacıyla bölgeye geleceklerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kontrollerinin daha sıkı yapılmasını istedi.
TOKAT'ta lokanta işletmecisi Erhan Uzun (37), pandemi nedeniyle işleri azalınca, uzmanların bağışıklık sistemini koruyan ve zararlı etkenler karşısında daima güçlü tutma konusunda etkili besin kaynağı olarak tavsiye ettiği kemik suyu üretimine başladı.
Ünlü Sanatçı Coşkun Sabah'ın "Ağlamak istiyorum", "Beni unutma", "Haberin var mı?" ve "Kör aşık" adlı şarkı albümlerini internette telif hakkı ödenmeden izinsiz olarak kullanıp maddi kazanç sağladığı iddiasıyla Emre Plak'ın sahibi Hüseyin Emre'ye açtığı maddi ve manevi tazminat davasına bilirkişi raporu ulaştı.
Şarkıcı Hayko Cepkin'in 3 yıl önce 10 konserin ücretini alamadığı iddiasıyla Erler Sanat Organizasyonu ve Zahide Tezal'a açtığı maddi tazminat davasında sona gelindi. Mahkeme Hayko Cepkin'i haklı bularak sanatçıya 85 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.
Yaylalarının yanı sıra sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Doğu Karadeniz'de turizmciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl turizm sezonunda Orta Doğu'dan gelemeyecek turistlerin yerini yerli ziyaretçilerle doldurmak için planlama yapıyor.
Dünyaca ünlü Anzer Balı’nın ‘Coğrafi işaret’ almasıyla Anzer Poleni’ne de rağbet arttı.
Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Can Tanrıyar'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Seren Serengil, hakim karşısına çıktı. Paylaşımını kabul eden Serengil, "Hakaret kastım yoktur. Kadın olarak sesimi duyurmak istedim" dedi.
Kuaför Recep Güngör, 2021 yılı saç trendlerinde iddialı doğallığın öne çıktığını söyledi. Güngör, “2021 yılında saç stillerinde 2020’nin acısı çıkacak gibi görünüyor. Saç trendlerinde uçtan uca bir değişime tanık olabiliriz” dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Eğitim Bir Sen Rize Kadınlar Komisyonu Başkanı Emine Yılmaz, "Kadını mağdur etmeye dönük tüm ideolojik kurgulara rağmen içine doğduğumuz kültür ve anlam dünyasında ‘kadının saygınlığı, kadına saygıyla başlar’ anlayışı esastır." dedi.
RİZE'de dede mesleği olan ahşap ustalığını özveriyle sürdüren Nesrullah Özdemir (60), taşınabilir karavan tipi yayla evleri üretiyor.
RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı değişimlere ticaret odalarının ayak uyduramadığını belirterek, "Tüm ticaret kanunlarının değiştiği, hukuk anlamında birçok değişimlerin olduğu dönemde ticaret odalarının seçimi, yönetimi halen daha eski sistemle devam ediyor. Bu sistemin artık çalışmadığı çok net bir şekilde ortaya çıktı." dedi.
MEB, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika olmasına karar verdi. Meslek liselerinde günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati eğitim yapılmasını kararlaştırdı.
SAĞLIK Bakanlığı, 20- 26 Şubat 2021 tarihleri arasını kapsayan Türkiye genelindeki illerin koronavirüs vaka yoğunluğu haritası açıkladı.
Rize, Milli Mücadele yıllarında Trabzon Vilayetine bağlı bir sancak (liva) idi. Vilayet merkezi ile Rize arasında kurulan düzenli bir kara posta seferi aracılığıyla muhabere sağlanıyordu.
Rize'de pandemi tedbirleri kapsamında belli saatlerde iş yerlerini açık tutan bakkal esnafı, akaryakıt istasyonlarında 24 saat hizmet veren marketlere tepki gösterdi. Uygulamanın haksız rekabete yol açtığını belirten esnaflar, tepki olarak iş yerlerinde akaryakıt ürünleri satmaya başladı
Sahil Güvenlik Komutanlığınca geçen yıl mavi vatanda gerçekleştirilen 935 arama kurtarmada, düzensiz göçmenler de dahil 12 bin 655 hayat kurtarıldı.
Türkiye'den 2021'in ocak ayında Rusya, Almanya ve Vietnam başta olmak üzere 23 ülkeye, 19 milyon 811 bin 819 dolarlık Karadeniz somonu ihraç edildi.
Artvin’in en büyük festivali ve en önemli turizm kaynağı olan boğa güreşlerine hazırlanan boğa sahipleri, boğaları ile adeta bebek gibi ilgileniyor.
