Erdoğan Küresel ısınmaya dikkat çekti
23.07.2021 - 15:31Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Allah, dünyayı bir ölçü ve denge üzerine yaratmıştır. Bu ilahı ölçü korundukça insan esenlik ve huzur bulur.
- 0
- 0
- 1151
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Allah, dünyayı bir ölçü ve denge üzerine yaratmıştır. Bu ilahı ölçü korundukça insan esenlik ve huzur bulur.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde ilk 20 metrede müsilaja rastlanmadığını belirterek, "Sonraki 10 metrede müsilaja rastlanıyor. Orta kademede müsilaj sıkışmış durumda. Bilim insanlarımız Marmara Denizi'nde yeni bir müsilaj oluşumunu beklemediklerini ifade ediyorlar." dedi.
GÜMÜŞHANE’nin Taşköprü Yaylası'nda define kazısı sonucu yok olan ve eylem planı kapsamında eski haline döndürülmeye çalışılan, Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, berraklığına kavuşamadı. Çamurlu haliyle göl, eski dokusundan uzak görünüme büründü.
Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Güneş, EURO 2020'de hayal kırıklığı yaşadıklarını ancak yıkılmayacaklarını ve Dünya Kupası'na katılacaklarına emin olduklarını söyledi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 Temmuz'da İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, tutuklandı.
Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Çin'in Dalian Pro takımında forma giyen 31 yaşındaki forvet Salomon Rondon ve son olarak Adana Demirspor'da forma giyen Volkan Şen'i kadrosuna kattı. İki transferin de kısa süre içinde açıklanacağı belirtildi. Üç büyükler, 31 yaşındaki Rondon'u son yıllarda çok ısrarlı şekilde istemişti ama oyuncuyu kapan Rizespor oldu.
Türkiye, 83 milyon 384 bin 680 kişiyle nüfus büyüklüğüne göre 235 ülke arasında 19'uncu sırada yer alırken, dünya toplam nüfusunun yüzde 1,1'ini kapsadı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Bu zor süreci güzele çevirmek için çalışıyoruz. Merak etmeyin, ben gençlerle çok şeyler başardım, bu gençlerle de başaracağız" dedi.
Kovid-19'a karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla yürütülen aşılama çalışmalarında bugünden itibaren iki doz aşısını olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşıları yapılacak.
Kovid-19 ile mücadele kapsamında belirlenen bazı tedbirlerin uygulanması, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının saat 05.00 itibarıyla başlamasıyla sona erdi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde uzaktan çalışmaya geçen iş dünyasında, Türkiye'de normalleşme kararının uygulanmaya başlayacağı 1 Temmuz sonrası da uzaktan ya da hibrit çalışma modelinin (yarı ev, yarı ofisten çalışma sistemi) devam etmesi kararı öne çıkıyor.
Rize'de bu yıl hayata geçmesi hedeflenen 'Çay Çarşısı Projesi’nin yüzde 85’i tamamlandı.
GİRESUN İL ÖZEL İDARESİ YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ
TESİSAT İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR - YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının 1 Temmuz'da başlamasıyla yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bazı tedbirler sona erecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen "Aile Odaklı" sosyal hizmetler kapsamında koruyucu aile hizmetlerinden 8 bin 141 çocuk faydalandı.
Rize’nin turizm değerleri arasında yer alan İyidere ilçesinde ki Pileki mağarasında aydınlatma sitemi yenilendi.
İçişleri Bakanlığı'nca 81 İl Valiliği'ne gönderilen 'Kademeli Normalleşme 3'üncü Etap Genelgesi'ne göre; tüm işyerleri ve sinema salonları, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren faaliyet gösterebilecek.
RİZE’nin Fındıklı ilçesinde, Gamze Pala’yı (46) aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle tabancayla öldüren Savaş Dalançıkar’ın (39), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılandığı duruşmaya devam edildi. Dalançıkar, duruşmada, cezai ehliyeti tam çıktığı açıklanan rapora ilişkin soruya, “Bilmiyorum” yanıtı verdi.
"Şair Ceketli Çocuk" olarak tanınan müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist Kazım Koyuncu, ölümünün 16'ncı yılında anılıyor.
