Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kalkınma projelerine 1,2 milyar lira hibe sağlayacak
25.06.2023 - 15:08Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projelere 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlanacağını ifade etti.
- 0
- 0
- 637
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projelere 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlanacağını ifade etti.
Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanların önemli geçim kaynaklarından biri olan ve her yıl milyar dolarlık ihracat geliri sağlanan fındıkta halk arasında ’Drakula’ olarak bilinen Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği'nin yapılan çalışmalar sonucu popülasyonunun belli oranda denge altına alınmasına rağmen alandan tamamen çıkarılmasının söz konusu olmadığı belirtildi.
İhracat birim değer endeksi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, ithalat birim değer endeksi yüzde 16,7 geriledi.
Düzce Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülgün Çakmak Arslan, "Fındık yağındaki bileşenlerin kalp damar hastalıklarının riskini azaltmak, bazı kanser türlerini önlemek ve bağışıklık sistemini geliştirmek gibi faydaları var." dedi.
Yeni bir araştırma, gelecek 30 yılda dünya çapında diyabet vakalarının artarak diyabetle yaşayanların sayısının iki katına çıkarak 1,3 milyara ulaşacağını gösteriyor.
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,5 yükseldi.
RİZE'nin Çayeli ilçesinde, Büyükdere Deresi üzerindeki 149 metre uzunluğundaki köprünün 30 metrelik beton bloğunun çökmesiyle İncesırt ile Maltepe köylerine ulaşım aksadı. Alternatif güzergahı kullanarak köylerine ulaşımın zor ve zaman aldığından yakınan bölge halkı, köprünün onarılmasını bekliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 25 Haziran 2018'de kurulan Togg, Türkiye'nin vizyon projelerinden olan ilk akıllı cihazı T10X'i satışa sunarken, diğer faaliyetlerle de Türkiye'nin mobilite dönüşümüne liderlik etmeyi amaçlıyor.
Uzmanlar, tatilde şehir dışına gidecek sürücüleri hayati risk taşıyan "yol hipnozu" konusunda uyararak, gece yolculuklarında uykusuz olunmaması, iki saatte bir mola verilmesi, araç içindeki yolcuların seyahat sürecini takip etmesi önerisinde bulundu.
Giresun’da etkili olan yağışlar sonrası Duroğlu beldesinde meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor.
Ordu'da iki gün önce meydana gelen sağanağın ardından 65 noktada heyelan oluştu.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkez Eğitim ve AR-GE İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Usta, yaptığı açıklamayla partideki bütün görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.
Rize'de Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin 12. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.
Giresun Valisi Enver Ünlü, merkeze bağlı Duroğlu Beldesi’nde yaşanan sel ve heyelanların ardından incelemelerde bulunarak “Yaşanan sel ve heyelanlarda 1 kayıp vatandaşımız harici can kaybımız yok” dedi.
LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye 1.liği Rize Bahçeşehir Koleji’nden geldi.
Trabzon'un Yomra ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası 3 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize için 'sarı' kodlu yağış uyarısı verdi.
Raftingde kadın, erkek ve karma milli takımları, 26 Haziran-2 Temmuz'da İtalya'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nde sürdürüyor.
Giresun’un merkeze bağlı Duroğlu Beldesi’nde etkili olan sel ve su baskınları sırasında Çağlayan mahallesindeki evinde tek başına yaşayan Rıdvan Coşar isimli şahsa ulaşılamadığı ve bulunması için arama çalışması başlatıldığı belirtildi.
