Artvinli çift, 1783 tarihli kitabeyi Müze Müdürlüğüne verdi
02.10.2023 - 11:09Artvin'de yaşayan Nilgün ve Nazım Özdemir çifti, uzun yıllar himaye ettikleri 1783 tarihli kitabeyi, Artvin Müze Müdürlüğüne teslim etti.
- 0
- 0
- 1098
Artvin'de yaşayan Nilgün ve Nazım Özdemir çifti, uzun yıllar himaye ettikleri 1783 tarihli kitabeyi, Artvin Müze Müdürlüğüne teslim etti.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un budama işlemi ve rekolte düşüklüğü çay üreticilerini olumsuz etkilediğini dile getirerek serzenişte bulundu.
Rize'de, 3. GastroRize festivali kapsamında yerel isimlerin yanı sıra ünlü sanatçılar da sahne alacak.
Trabzon'un Yomra ilçesinde 59 yaşındaki inşaat ustası Orhan Karslı, evinin de bulunduğu bölgede kaynak sulardan hem insanların hem de hayvanların rahat şekilde faydalanabilmesi için 15 çeşme yaptı.
Trabzon’un Araklı ilçesi Bahçecik mevkiinde Karadere’ye 5 bin adet kırmızı benekli doğal alabalık yavrusu bırakıldı.
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’yü tercih eden öğrenciler Rize’ye gelmeye başladı. Rize Artvin Havalimanı, otogar ve şehir merkezinde kurulan karşılama ünitelerinde üniversite için gelen öğrencilere yardımcı olunuyor.
Uzmanlar, halk arasında "kurdeşen" olarak bilinen ürtiker hastalığının kronik formunda beslenmenin önemine dikkati çekti.
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen Karadeniz 8. Kitap Fuarı, Samsun'da başladı.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde üreticilere, "Samsun İli İçme Suyu Havzaları Çevrelerinin Korunması ve Organik Tarımın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ekipman ve organik gübre dağıtımı gerçekleştirildi.
Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin'in katıldığı bir televizyon programında, AK Parti İlçe Teşkilatına yönelik söylediği ifadelere, partinin ilçe başkanı Hüseyin Topal tepki gösterdi.
Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı öncülüğünde Güneysu Gençlik Merkezi işbirliği ile düzenlenen ‘En İyi Kısa Film’ yarışması kazananları belli oldu. 14 Ekim’de düzenlenecek törenle kazananlar tanıtılarak ödüller takdim edilecek.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 1 yılda 39 hastaya kalp nakli yapıldığını bildirdi.
Samsun'da, Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kenevirden tekstil ürünleri üretilecek fabrikada kurulum çalışmaları sürüyor.
Prof. Dr. Servet Altay, kalp krizi geçiren hastalarda ilk 2 saatin kritik eşik olduğunu, bu süreçte yapılan müdahalelerin ölüm oranlarını ve ileriki dönemlerde yaşanabilecek kalp rahatsızlıklarını asgari seviyeye düşürdüğünü söyledi.
Trabzon’da, Türkiye Adalet Akademisi tarafından ceza adalet sisteminin güçlendirilmesi ve yargı mensuplarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlallerinin önlenmesi konusunda kapasitelerinin arttırılması hedefiyle "Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar" ve "Özgürlük ve Güvenlik Hakkı" konulu eğitim başladı.
Emrullah Topaloğlu'nun Almanya’dan Türkiye’ye getirdiği 2 çocuğunu hemen okula yazdırmasına rağmen eşinin açtığı davada mahkeme, çocukların Türkiye'ye gittikleri için eğitimlerine devam edemedikleri gerekçesiyle velayeti anneye verdi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ortahisar İtfaiye Grup Amirliği'nde görevli Sinan ve Erhan Saraç kardeşler, yangın, trafik kazası ve doğal afet gibi olaylarda vatandaşa yardım etmenin mutluluğunu yaşıyor.
Rize'de yaş çay alım yerinin üzerine gençler için futbol sahası inşa ediliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de çeşitli incelemelerde bulundu.
Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı öncülüğünde Güneysu Gençlik Merkezi işbirliği ile düzenlenen ‘En İyi Kısa Film’ ve ‘En İyi Kitap Tanıtım Videoları’ yarışmasının kazananları 14 Ekim’de belli olacak.
