Rize Simidi Tarifi
19.10.2024 - 13:53Rize simidi, bublik, veya kel simit, susamsız bir simit türüdür. Peki Rize simidi nasıl yapılır? Rize Simidi yapımında kullanılan malzemeler hangileridir?
- 0
- 0
- 1028
Rize simidi, bublik, veya kel simit, susamsız bir simit türüdür. Peki Rize simidi nasıl yapılır? Rize Simidi yapımında kullanılan malzemeler hangileridir?
Rize'nin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 4. GastroRize Festivali, 11-13 Ekim'de gerçekleştirilecek.
Rize'nin coğrafi işaret tescilli meşhur simidinin fiyatı bugün itibariyle 6,5 TL oldu.
Rize'nin coğrafi işaret tescilli simidinin fiyatına bir yıl dolmadan ikinci kez zam yapıldı. Yeni yılda simidin fiyatı şimdiden yüzde 86 arttı.
Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Rize Valiliği himayesinde 2-5 Mayıs tarihlerinde Başkent Millet Bahçesi’nde düzenleyeceği Rize Günleri için yoğun çalışmalarına devam ediyor.
Rize'nin coğrafi işaret tescilli meşhur simidinin fiyatına zam geldi.
Rize'de, sınav haftasındaki üniversite öğrencilerine ikramlarda bulunuldu.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Zilkale'de israfa ve iklim değişikliğine farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledi.
Karadeniz'in Doğu kesiminde yer alan Rize, özellikle ormanlık alanları ile oldukça önemli bir şehirdir. Yayla turizmi ile beraber tarım açısından elverişli bir potansiyele sahip olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda farklı ilçeleri ile beraber düzenli olarak artış gösteren bir nüfusa sahiptir. Peki, Rize haritası: Rize ilçeleri nelerdir? Rize ilinin nüfusu kaçtır, kaç ilçesi vardır? İşte Rize hakkında bilgiler.
Rize doğal güzellikleri ve kültürel özellikleri ile ön plana çıkan bir şehirdir. Rize’nin kendine özgü coğrafi işaretli ürünleri vardır. Peki coğrafi işaretli ürünler nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.
Rize'de sevilerek tüketilen, geçmişi 19. yüzyıla dayanan 'Rize Simidi' 5 yıl önce tescillendi.
Rize’nin Coğrafi işaretli ‘Rize simidi’ 2,5 TL iken 1 lira zam gelerek 3,5 TL’ye yükseldi.
Rize'nin coğrafi işaret tescilli meşhur simidinin fiyatına zam geldi.
Rize'nin coğrafi işaret tescilli meşhur simidinin fiyatı artıyor.
RİZE’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de projelendirilen, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2'nci, dünyanın ise 5'inci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nı 1 ayda 48 bin 103 yolcu kullandı. 4,4 milyar TL'ye mal olan ve 14 Mayıs'ta hizmete açılan havalimanında bu sürede 372 uçak, iniş-kalkış gerçekleştirdi.
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı'nca projelendirilen, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilen 2'nci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın 4,5 yıl süren ve 100 milyon ton taş kullanılan 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun ardından yöre mimarili terminal binaları ile çay bardağı kule ve çay yaprağı giriş takı da tamamlandı. Nisanda deneme uçuşları başlayacak havalimanı için Pazar Kaymakamlığı'nca sanal ortamda hazırlanan videoda, İstanbul Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçağının Rize-Artvin Havalimanı'na indiği anlara ve özel anonslara yer verildi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Türk Patent ve Marka Kurumunca ‘coğrafi işaret’ ile tescillenen Rize simidinin 150 yıllık tarihi olduğunu söyledi.
Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi alan "Rize simidi" il dışından gelen talepleri karşılamak için internet üzerinden siparişle 81 ile gönderilecek.
Rusya'da, 'Bubrik' adıyla kahvaltı sofralarını süsleyen, yaklaşık 150 yıl önce gurbetçilerin getirdiği Rize'de kentin adını alan simit, vazgeçilmez lezzetlerden oldu.
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından 2018 yılında “Coğrafi İşaret” alan Rize Simidini Marka Değerini Oluşturma ve Tanıtma Projesi tanıtım toplantısı RESOB toplantı salonunda yapıldı.