Jandarma Ekipleri Şuçlulara Geçit Vermiyor
03.03.2023 - 11:30Rize'de şubat ayı içinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalarla suç ve suçluların önüne geçildi.
- 2
- 0
- 1083
Rize'de şubat ayı içinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalarla suç ve suçluların önüne geçildi.
Rize-Trabzon otobüs seferlerine zaman, saatleri kaçta, ücreti ne kadar? en çok merak edilen soruların detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Rize’nin Pazar ilçesinde bir balıkçı hamsinin kilogram fiyatını 10 TL’ye düşürerek satışa başladı.
Rizeli 8 yaşındaki Efe Büyük ve arkadaşlarından öğretmeni bugün Rize’nin kurtuluşu dolayısıyla Rize’yi anlatan bir çizim yapmalarını istedi.
Ak Parti Genel Merkezden yapılan açıklamada; “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Rize İl Başkanlığına Hikmet Ayar atanmıştır.
Gazeteci Aytekin Kalender, Kuzem Eğitim Kurumları öğrencileriyle gazetecilik etkinliğinde buluşacak.
Yaklaşık 500 yıllık geçmişi bulunan Tarihi Maraş Çarşısı'nda 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından esnaf yeniden iş yerlerini açıyor.
Gümüşhane’de aynı anda şarj olan 3 cep telefonunun neden olduğu elektrik kontağından çıkan yangında ev hasar görürken, itfaiyenin erken müdahalesiyle yangın tüm evi sarmadan söndürüldü.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle verilen aranın ardından Spor Toto 1. Lig’de heyecan yeniden başlıyor. Çaykur Rizespor’un 24. haftadaki rakibi Samsunspor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere giden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu personelleri, bina hasar tespit çalışmalarında yer alıyor.
Birinci dünya savaşı ve ardından kongreler dönemi (Kurtuluş savaşına hazırlık dönemi) İstiklal Savaşımızda Rize’miz hep önemli rol oynamıştır. Rizeliler sadece Rize ve çevresinin savunulmasıyla yetinmemiş, diğer bölgelerde de vatan savunmasına gönüllü katılmışlardır.
Rizeli yazar Ömer Yazıcı, 2 Mart Rize’nin kurtuluşu ile ilgili yanlış bilgiler olduğunu belirterek, araştırmaları sonucunda doğru bilgileri belgeleriyle ortaya çıkarttığını söyledi.
Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapılan ve Rize Valisi Kemal Çeber’in katıldığı mart ayı olağan toplantısında, Rize İl Özel İdaresi’nin 2022 yılına ait faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.
Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya'yı 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 450 bin 283 oldu. Bu rakam, turizm noktasında tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak tarihe geçti.
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfınca (LÖSEV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurulan "İyilikler Çarşısı"nda hayırseverlerin bağışladığı yardım malzemeleri, afetzedelerin istifadesine sunuluyor.
Ticaret Bakanlığı, ülke ihracatının yüzde 8,6'sını oluşturan deprem felaketinin ihracat üzerinde aşağı yönlü etkisi olduğunu belirterek "Şubat ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 azalışla 18,6 milyar dolar oldu" ifadesini kullandı.
Rize’de 2014’ten bu yana sahil Kültür Park içinde bulunan sinevizyon sinemaları oradaki faaliyetini durdurdu.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay ve Gaziantep'te görev yapan Rize Belediye İtfaiyesi'nde görevli İtfaiye Çavuşu İsmail Karaosman unutamadığı o anları anlattı.
Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105'inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Rize'nin Güneysu ilçesinde hayvanlarını otlatmaya götüren kişinin cesedi bulundu.
