Rize Belediyesi’nin 4 yıllık çalışmaları
13.08.2023 - 14:11Rize Belediyesi, dört yıl içerisinde şehir altyapısını güçlendirme ve yol ağını geliştirmek adına yaptığı çalışmalara ilişkin verileri paylaşıldı.
- 0
- 0
- 3692
Rize Belediyesi, dört yıl içerisinde şehir altyapısını güçlendirme ve yol ağını geliştirmek adına yaptığı çalışmalara ilişkin verileri paylaşıldı.
Çayın Türkiye’deki başkenti olarak bilinen Rize’de üretilen kuru çayın yüzde 90’ı Türkiye’de tüketiliyor. Peki dünyada toplam ne kadar çay üretiliyor. Üretimde başı çeken ülkeler arasında Çin, Hindistan, Kenya gibi ülkeler.
Doğa severlerin yeni gözdesi Tatos Gölleri, muhteşem manzaraları ve eşsiz doğal güzellikleriyle görenleri cezbediyor.
Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Fatma Duman, 35 yıl önce nadir hastalıklardan biri olan 'Skleroderma' hastalığına yakalandı. Gittiği bir çok hastanede tedavisinin mümkün olmadığını ileri sürerek 5-6 ay ömür biçen doktorları hayatını kaybetti ama Fatma Duman 35 yıldır yaşamını sürdürüyor.
Trabzon'un ilk ve tek coğrafi işaretli fındığı olan ve ismini üretildiği Arsin ilçesinden alan Arşin Foşa Fındığı'nın hasadı bugün düzenlenen törenle başladı.
Orta Karadeniz'de, Türkiye'nin önemli tarım ürünleri arasında ilk sırada bulunan fındığın hasadına başlandı.
Tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Trabzon'a 7 ayda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 arttı.
Ticaret Bakanlığı, temmuz ayı itibarıyla 940 parti ürünün denetlendiğini ve ürünleri güvensiz bulunan üreticiler ile ithalatçılara toplam 4,1 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.
Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde kaza yapan otomobil çarpmanın etkisiyle alev aldı. Küle dönen araçta bulunan 2 kişiyi vatandaşlar çıkarırken, otomobilde başlayan yangın yol kenarındaki kuru otları da tutuşturdu.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde nereden atıldığı belli olmayan maganda kurşunu 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı'yı hayattan koparttı. Emir Yuşa’nın ölümünün 2. yıldönümünde basın açıklaması düzenleyen acılı aile yetkililerden bireysel silahlanmaya karşı yasa çıkarılmasını talep ederek oğlunun katiline seslendi. Baba Mustafa Atıcı, “Oğlumun katilini tanıyanlara da sesleniyorum. Unutmayın ki bir gün gelecek bunun hesabını vereceksiniz. Çıkın kim olduğunu söyleyin hem bizim gönlümüz ferahlasın hem de siz bir mutluluğa vesile olun” ifadelerini kullandı.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’ı ziyaret ederek, yürütülmekte olan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Efsane Kaptan Hüsnü Kürkçü Rizespor Dergisine konuştu.
Rize’de Laleli Çarşısı’nda yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Rize'de 3 aracın karıştığı trafik kazasında yaralanan 8 kişi tedavi altına alındı.
Doğu Karadeniz Bölgesi son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ilgi odağı olurken, Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 81 arttı. Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı 268 bin 500'ü bulurken, özellikle yabancı turist sayısında yüzde 112'lik artış olması dikkat çekti.
Giresunlu İsmet Karadağ, tatil için bulunduğu Gümüşhene’nin Kazıkbeli Yaylası’nda cami kapısında gördüğü yaralı yavru köpeği, Giresun Hayvan Hastanesine getirerek tedavi ettirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak adına 11 Ağustos Cuma günü Rize'ye gelecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliği’nden tescil alan Giresun tombul fındığının bir dünya markası haline geldiğini ifade ederek, katma değerli ürünler ile bunun değerinin artırılması gerektiğini söyledi.
Yağışsız geçen kış mevsimi sonrasında yaz aylarında sıcaklıkların da yüksek seyretmesiyle birlikte bazı kentlerde ciddi su sorunu yaşanıyor. Bu kentlerden biri olan Diyarbakır’da araba ve halı yıkamaya yasak getirildi.
Karadeniz kıyılarında fırtınalı havalarda etkisini artıran, boğulma olaylarının yüzde 70'ine sebep olarak gösterilen "Rip akıntısı" konusunda uyarı yapıldı.
