Güneysu Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinden İlan

Güneysu Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinden İlan

  • 0
  • 0

GÜNEYSU KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN İLAN


İLİ/İLÇESİ: RİZE/GÜNEYSU 

MAHALLESİ VEYA KÖYÜ: ADACAMİ MAHALLESİ  

ADA: 222

PARSEL: 220

YÜZÖLÇÜMÜ (m2): 736,74 m ²

CİNSİ: ARSA 

İMAR DURUMU: İMARLI 

TAHMİNİ BEDEL(TL): 756.000,00 TL

GEÇİCİ TEMİNAT(TL):  226.800,00 TL

İHALE TARİHİ: 27.09.2023 

İHALE SAATİ: 10:00

AÇIKLAMALAR

1-Yukarıda nitelikleri belirtilen ve satışı yapılacak taşınmazın satış ihalesi, 2886 sayılı yasanın  45.nci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile hizalarında gösterilen tahmini bedeller üzerinden ve belirtilen tarih ve saatlerinde, Güneysu Kaymakamlığı Hizmet Binası (Milli Emlak Şefliği) Kat 1'de toplanacak Komisyon marifeti ile yapılacaktır.
2- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
a)Geçici teminatı yatırmış olmaları (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen  belgeleri)
b) Tebligat için Türkiye’de adres beyan etmeleri,
c) Gerçek kişilerin  Nüfus Cüzdanı sureti, Kamu ve Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin ise idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki    kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarının gösterir noterlikçe tasdik edilmiş  vekaletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarının gösterir belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.
3-Satışlara ait şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Güneysu Kaymakamlığında (Milli  Emlak Şefliği) görülebilir.
4-İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.
5-Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır.
6- Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
7- Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden; 5 milyon TL' ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 milyon TL' den 10 milyon TL' ye kadar olan kısım için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısım için %0.25 (on binde yirmi beş) işlem bedeli alınacaktır.
8-Satışı yapılan taşınmazlar KDV'den, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi indirim uygulanır. Satışı yapılan taşınmazlar 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir. 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5. maddesi gereğince satış tutarı belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL ve bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL yi geçtiği takdirde talep edilmesi halinde taşınmazların satış bedelinin en az 1/4'ü peşin, kalanı 3'er aylık dönemler halinde, en fazla 8 eşit taksitle, 2 yıl içinde ödenebilecektir.
Bu ilan Basın İlan Kurumunca belirlenen bir gazete ve bir internet haber sitesinde duyurulacak,internet haber sitesi yönetiminin bulunmaması halinde, Basın İlan Kurumu ilan portalında yayınlanacağı gibi Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet sitesi www.milliemlak.gov.tr ve hptt://rize.csb.gov.tr adresinde, İl Müdürlüğü ve Hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye sesli yayın araçları ile duyurulmak sureti ile ilan edilecektir. İLAN OLUNUR.

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının hakemi belli oldu

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının hakemi belli oldu

  • 0
  • 0
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu öldürdü

  • 0
  • 0