Sel sonrası göle dönen Artvin’in Arhavi ilçe merkezi havadan görüntülendi
22.07.2021 - 15:07Artvin’in Arhavi ilçe merkezi şiddetli yağışlar sonrası Arhavi Deresi’nin de taşması ile göle döndü. Göle dönen ilçe merkezi havadan görüntülendi.
- 0
- 0
- 1413
Artvin’in Arhavi ilçe merkezi şiddetli yağışlar sonrası Arhavi Deresi’nin de taşması ile göle döndü. Göle dönen ilçe merkezi havadan görüntülendi.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Meyveli köyünden geçen Arılı Deresi’nin taşması sonucu göle dönen yolda mahsur kalan 1’i çocuk, 3 kişinin karşı yoldaki vatandaşlarca uzatılan iple kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar kapandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı.
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından 2018 yılında “Coğrafi İşaret” alan Rize Simidini Marka Değerini Oluşturma ve Tanıtma Projesi tanıtım toplantısı RESOB toplantı salonunda yapıldı.
İçişleri Bakanlığı, tüm illere, trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını içeren "kısa", "orta" ve "uzun" vadeli planları kapsayan üç ayrı genelge gönderdi.
RİZE’de önceki gün meydana gelen, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu, 5 kişinin yaralandığı; ev, iş yeri, altyapı ve üstyapı ile tarım arazilerinde ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.
Tokat'tan Samsun'a hasta sevk eden ambulans, seyir halindeyken motor bölümünde yangın çıktı. Ambulans şoförü Efkan Bişgin'in zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı'nın yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanacak olması nedeniyle kurban satış ve kesim yerlerine yönelik bir dizi tedbir aldı.
24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği kongre öncesi durum değerlendirme toplantısı yapıldı.
RİZE Belediyesi’nin düzenlediği şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı GastroRize günleri panel ve yöresel lezzetlerin ikramı ile devam etti.
Kovid-19 ile mücadele kapsamında belirlenen bazı tedbirlerin uygulanması, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının saat 05.00 itibarıyla başlamasıyla sona erdi.
KARA YOLU İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR - ORTAHİSAR BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde uzaktan çalışmaya geçen iş dünyasında, Türkiye'de normalleşme kararının uygulanmaya başlayacağı 1 Temmuz sonrası da uzaktan ya da hibrit çalışma modelinin (yarı ev, yarı ofisten çalışma sistemi) devam etmesi kararı öne çıkıyor.
Rize'de bu yıl hayata geçmesi hedeflenen 'Çay Çarşısı Projesi’nin yüzde 85’i tamamlandı.
Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının 1 Temmuz'da başlamasıyla yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bazı tedbirler sona erecek.
İçişleri Bakanlığı'nca 81 İl Valiliği'ne gönderilen 'Kademeli Normalleşme 3'üncü Etap Genelgesi'ne göre; tüm işyerleri ve sinema salonları, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren faaliyet gösterebilecek.
RİZE'nin Derepazarı ilçesinde, yolda yürüdüğü sırada tartıştığı arkadaşı Yusuf Y. (37) tarafından tabancayla vurulan Sadık Karaoğlu (43), hayatını kaybetti.
"Şair Ceketli Çocuk" olarak tanınan müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist Kazım Koyuncu, ölümünün 16'ncı yılında anılıyor.
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü fazının ilk uygulaması gerçekleştirilen yerli Kovid-19 aşısıyla Türkiye'de artık yeni bir dönemin kapılarının aralandığını belirterek, aşının adının "TURKOVAC" olduğunu açıkladı.
