Türk sinemasının gülen yüzü: Halit Akçatepe
30.03.2022 - 16:55Sinema filmleri ve televizyon dizilerinde oynadığı karakterlerle hafızalarda yer bulan Halit Akçatepe'nin vefatının üzerinden 5 yıl geçti.
- 0
- 0
- 1237
Sinema filmleri ve televizyon dizilerinde oynadığı karakterlerle hafızalarda yer bulan Halit Akçatepe'nin vefatının üzerinden 5 yıl geçti.
Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları'nda helikopterli kayak olarak bilinen "heliski" sezonu sona erdi.
Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de sona erecek. Yıl sonuna kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.
BOLU'da, Demiryol-İş Sendikası'nın İstişare Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demir yollarına 271 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek, “Ülkemiz, bugün küresel lojistik süper güç olma hedefiyle Avrupa ve Çin arasında orta koridorda söz sahibi olma hedefine yaklaşmaktadır” dedi.
Türkiye'den yılın ilk 2 ayında 70 ülkeye 3 milyon 40 bin 290 dolarlık çay ihraç edildi.
Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen "heliski" tutkunlarını ağırlamayı sürdürüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, gübre fiyatlarına yapılan zamların geri alınması gerektiğini belirtti.
TRABZON'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Yeni oluşacak varyantların Delta gibi ciddi sağlık sorunu yaratabileceğini öngörmüyoruz. Varyant oluşumu devam edecek ama iyi yönde devam edeceğine yönelik kanılarımız var. Daha kötü varyant gelmeyecek" dedi.
Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları'nda, helikopterli kayak olarak bilinen "heliski" heyecanı, nisan ayı ortalarına kadar sürecek.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nden Ocak-Şubat döneminde 237,4 milyon dolar ihracat gerçekleştiği belirtildi.
ORDU'da, eski eşi Elvan Sözkesen'i (38) üzerine döktüğü yanıcı maddeyi ateşe verip yaktığı iddiasıyla tutuklanan Erkan Emiroğlu (38) hakkında, 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs' suçundan iddianame hazırlandı. Yüzü ve vücudundaki yanıklar nedeniyle doku nakli yapılan Sözkesen'in iddianamedeki ifadesinde, "Eski eşimi görünce korkup kaçmaya çalışırken ıslaklıkla beraber üzerim alev aldı. Eski eşim alevleri söndürmeye çalışmadı, yanmamı izledi" dedi.
ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde, ruhsatsız maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu 11 kaçak göçmen yakalandı.
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, gübre fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle çay üreticisinin mağdur olduğunu belirtti.
Türkiye'den 2022 yılının ilk ayında 1 milyon 451 bin 816 dolarlık çay ihraç edildi.
KÜRESEL ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle buzulların erimeye başlaması üzerine dağcıların kullandığı kuzey tırmanış rotalarında değişikliğe gidilen Doğu Karadeniz’de, 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağları'nda mevsim geçişlerinde hava sıcaklıkları ile birlikte çığ riskinin arttığı belirlendi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar “Kaçkarlarda doğa sporlarıyla ilgilenenler, avcılar, çobanlar ve o bölgede yaşayanlar çok dikkat etmeli" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2021 yılında limanlarda elleçlenen yük miktarının dünya genelinde ortalama yüzde 3,6 arttığını, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 6 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
RİZE’de Fatih Murteza Esmer (32), işçi olarak çalıştığı çay fabrikasında, ateşini büyütmek istediği sobaya döktüğü tinerin parlaması sonucu çıkan yangında alevler içinde kaldı. Çevredeki dereye atlayarak yangından kurtulan Esmer’in, vücudunda derin yanıklar oluştu. Hastanede 2 kez deri nakli geçiren Esmer, “Elimdeki tiner tenekesi patlayınca alttan yanmaya başladım. Can havliyle kendimi dereye atıp, alevleri söndürdüm” dedi.
ARTVİN’in Hopa ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2011 yılındaki mitingi öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazı ile fenalaştığı öne sürülen emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun (55) ölümüne ilişkin 13 polisin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık eski 2 polisin zorla getirilmesine karar verirken, dönemin Hopa Kaymakamı Abdullah Aktaş’ın ile dönemin Başbakanlık Koruma Müdürü Mehmet Yüksel’in duruşmada dinlenmesi talebini reddetti.
Evinde sobayı tutuşturmaya çalıştığı sırada çıkan yangında evi yanan ve alevlerden kedisi ile kurtulan Ali Meşe, oğlunun yanında yaşamını sürdürüyor.
GİRESUN İl Sağlık Müdürlüğü'nde acil tıp teknisyeni olan, evli ve 2 çocuk annesi Nurcan Kahraman (38), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastane yaşamını yitirdi.
