Taksitli ticari kredi miktarı arttı
02.03.2023 - 16:26Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 24 Şubat ile biten haftada 55,6 milyar lira artarak 9 trilyon 693,8 milyar liraya yükseldi.
- 0
- 0
- 684
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 24 Şubat ile biten haftada 55,6 milyar lira artarak 9 trilyon 693,8 milyar liraya yükseldi.
Afşin ilçesinde derinliği 15, genişliği 50 ve uzunluğu 150 metreyi bulan yarık oluştu.
Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada, kentin içme, kullanma ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan 54 milyon 115 bin metreküp kapasiteli Atikhisar Barajı'ndaki su miktarının 23 milyon metreküpe düştüğü duyuruldu.
Bartın'da meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı ahşap prefabrik sınıflarla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede "eğitim kampüsü" kurulacak.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde soyunma odasında çıkan yangın söndürüldü.
Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Adıyaman'a giden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sivil Savunma ekibi, enkazda kalanlara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Adana’da deprem riskinin yüzde 90 oranında azaldığını, vatandaşların artık çok korkmaması gerektiğini ancak yine de tedbiri elden bırakmadan 15-20 gün boyunca evde yaşam üçgeni oluşturarak yer yatağında yatmalarını önerdi.
Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya'yı 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 450 bin 283 oldu. Bu rakam, turizm noktasında tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak tarihe geçti.
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfınca (LÖSEV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurulan "İyilikler Çarşısı"nda hayırseverlerin bağışladığı yardım malzemeleri, afetzedelerin istifadesine sunuluyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Fransa'nın kurduğu sahra hastanesinde iki haftada yaklaşık 1500 afetzedeye muayene ve tedavi hizmeti sunuldu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya ulaştı.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay ve Gaziantep'te görev yapan Rize Belediye İtfaiyesi'nde görevli İtfaiye Çavuşu İsmail Karaosman unutamadığı o anları anlattı.
Rize'nin Fındıklı ilçesinde meydana gelen kazada 2 amca oğlu hayatını kaybetti.
Birinci Cihan savaşında 9 Mart 1916 tarihinde Rize, Rusların işgaline uğramış, 2 Mart 1918 de bağımsızlığına kavuşmuştur.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde görev yapan adliye personelini ziyaret etti.
Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'ta bazı çiftçiler ve tarım işçileri tarlalarda çalışmaya başladı.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavları ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri, Mehmetçik tarafından kurulan çadırlarda eğitim görmeye başladı.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ocak ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 146 artarak 446 milyar TL oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkaz bölgesinde depremzedelerin tozdan korunmaları için maske dağıtımına devam ettiklerini belirtti.
Depremlerden etkilenen 11 ilin geçen yıl yaptığı ihracat 20 milyar 510 milyon dolara ulaşırken, bu kentlerin iller bazında yapılan ihracattan aldığı pay yüzde 9,05 olarak gerçekleşti.
