Rize’de Bayram Yoğunluğu: Turizm Noktaları Doldu, Trafik Kilitlendi
09.06.2025 - 19:51Kurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte Rize’nin turistik bölgelerinde yoğunluk yaşandı.
- 0
- 0
- 2631
Kurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte Rize’nin turistik bölgelerinde yoğunluk yaşandı.
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit Dağı'nda yaz mevsiminin gelmesine rağmen kar botlarıyla kayak keyfi yaşanıyor.
Bakan Yumaklı, sera OTB’lerin hem tarımsal üretimin yapıldığı, hem paketleme ve buna benzer ihtiyaçların yerine getirildiği hem de ürünlerin pazara gönderildiği bir yapıda tasarlandığına dikkati çekerek bu tesislerde aynı zamanda, teknolojinin ve iyi tarım uygulamalarının da en üst seviyede gerçekleştirildiğini vurguladı.
Ordu’da, deniz üzerinde dalgalardan elektrik üretimi için düğmeye basıldı.
Samsun Canik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Bayram coşkusunun doyasıya yaşandığı programda siyasiler ve vatandaşlar bir araya geldi.
Trabzon'da 3 Haziran'da meydana gelen şiddetli yağış sonrası sel sularına kapılan ve arama çalışmalarının 6'ncı günüde cansız bedenine ulaşılan Hüseyin Aydın, son yolculuğuna uğurlandı.
Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı İksenit Yaylası’nda ayılar, yaz sezonu gelmeden yayla evlerine girerek gıda arayışına çıktı.
Ordu'nun Aybastı ilçesinde menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası, Kurban Bayramı tatilinde doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeri oldu.
Artvin'in Borçka ilçesinde yer alan ve Karadeniz'in saklı cennetlerinden biri olarak bilinen Karagöl Tabiat Parkı, Kurban Bayramı tatilinde binlerce doğaseveri ağırladı.
Gazze’ye insani yardım taşıyan Madleen Özgürlük Gemisi’nde bulunan Türk aktivist Şuayb Ordu, İsrail güçleri tarafından kaçırıldı. İsrail baskınından önce konuşan Ordu, hedef gösterilme ve kötü muamele riski taşıdığını belirtmiş, “Devletim sahip çıkmalı” diyerek Türkiye’ye çağrıda bulunmuştu. İşte Şuayb Ordu’nun yaptığı son açıklamanın detayları…
Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ve 12 insan hakları savunucusu aktivistin bulunduğu Madleen gemisine, İsrail ordusunun müdahale ettiği ve gemiyle irtibatın kesildiği bildirildi.
Rize İHH, 2025 Kurban Kardeşliği organizasyonu kapsamında Orta Afrika ülkesi Mali’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Kurban organizasyonuyla birlikte bölge halkına yardım ulaştıran ekip, bayram sevincini çocuklarla da paylaştı.
Erzurum’un Köprüköy ilçesinde balık tutmak için Aras nehrine giren bir kişi boğularak hayatını kaybetti.
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte balık satışlarında durgunluk yaşanıyor.
Ordu'da bir kişinin evinin bahçesinde ölü bulunmasıyla ilgili jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 1'i tutuklandı, 3'ü adli kontrolle serbest bırakıldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmasına neden olayla ilgili bilirkişi raporları hazırlanmaya devam ediliyor. Raporda elektrik tesisatının havuza olması gerektiğinden daha yakına kurulduğu öğrenilirken, raporun önümüzdeki günlerde savcılığa sunulması bekleniyor.
Trabzon'da 3 Haziran'da meydana gelen selde kaybolan 72 yaşındaki Hüseyin Aydın'ın cansız bedeni bulundu.
Hatay'ın Arsuz ilçesinde otomobille motosikletin çarpıştığı kazada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Motosikletin otomobile ok gibi saplandığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan ve Avrupa'nın en yüksek üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük şelalesi olma özelliğini taşıyan Tortum Şelalesi, kar sularının erimesiyle birlikte coşarak ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.
Çaykur Rizespor, bu sezon iç sahada oynadığı karşılaşmaları toplamda 101 bin 436 seyirci takip etti.
