Rize'nin Yükseklerinde Kar Yağışı; Yaylacılar Dönüşe Geçti
01.11.2022 - 17:20RİZE'de Çamlıhemşin ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, yaylacılar da büyükbaşlarıyla köylerine dönüşe geçti.
- 0
- 0
- 205
RİZE'de Çamlıhemşin ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, yaylacılar da büyükbaşlarıyla köylerine dönüşe geçti.
KARADENİZ'de mikroplastik kirliliği üzerine yapılan araştırmalarda; aralarında hamsi, palamut, mezgit, barbun ve istavrit gibi 12 balık türünde görülen mikroplastikler, 2 milimetreden küçük zooplankton türü ‘kopepod’ isimli deniz canlısında da tespit edildi.
TÜRKİYE, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan'ın, Karadeniz'i tehdit eden deniz çöpleri ve mikroplastik (5 milimetreden daha küçük plastik parçacıkları) kirliliğine karşı başlattığı ortak mücadele kapsamında Trabzon'da çalıştay düzenlendi.
TRABZON'da, ömürlerinin 40 yılını birlikte geçiren Zehra (64) ve Engin (70) Kuku çifti, 20 senedir de 'Vira bismillah' diyerek tekneleriyle açıldıkları Karadeniz'de balıkçılık yapıyor. Zehra-Engin Kuku çifti, Sürmene ilçesi Yeniay Limanı'nda takalarıyla açıldıkları Karadeniz'de balıkçılıkla geçimlerini sağlıyor.
GİRESUN'un Dereli ilçesindeki 1640 rakımlı Kümbet Yaylası'nda sonbahar ile birlikte oluşan renk cümbüşü, dronla havadan görüntülendi.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Doğu Karadeniz'de Artvin'den Giresun'a kadar 46 fabrikayla Türk çay sektörüne yön veren ÇAYKUR, 582 bin 497 tonla 2022 yılı yaş çay alım kampanyasını tamamladı.
Fatih sondaj gemisi, Karadeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri kapsamında Çaycuma-1 kuyusuna ulaştı.
SAMSUN'da uçurtma sörfü yapan Yaşar Yılmaz'ı (48) denizde gören vatandaşlar, boğulma tehlikesi geçirdiğini sanarak polise ihbarda bulundu.
SAMSUN'a 30 kilometre mesafedeki, Türkiye'nin en büyük deltalarından olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki nadir türler, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.
Tunca Belediyesi'nin Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile beraber yürüttüğü 'Dereağzı Tesisleri Doğa Parkuru Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tamamlanan Oka Bölge Planı İl Çalıştayı 2024-2028 Hedef Planın kapanış toplantısında turizm, tarım ve ekonomi başlıkları altında kentin geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu.
ARTVİN'in Borçka ilçesinde UNESCO'nun 'Türkiye'nin ilk biyosfer rezervi' olarak ilan edip, koruma altına aldığı Camili (Macahel) Vadisi, tarım zararlısı kahverengi kokarca böceğinin istilasına uğradı.
ORDU'da yapımı süren şehir hastanesi inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı.
RİZE’de gerçekleştirilen operasyonda, 28 litre kaçak alkollü içki ve bin 241 paket kaçak sigara, ele geçirildi, Gürcistan uyruklu 3 kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.
Karadeniz'in önemli turizm kenti Sinop'ta, bu yıl haziran ayında başlayan kruvaziyer seferlerinin son gemisi de uğurlandı.
TRABZON'da, 5 yıl aradan sonra yaz döneminde yeniden başlayan kruvaziyei turları ile 3 ayda, 4 bine yakın turist kente geldi.
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde doğa tutkunu Bülent Birgül, Galler Düzü’nden, Samistal Yaylası’na 17 kilometlerik karla kaplı yolda bisiklet sürdü.
DOĞU Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi bölgede turizm çeşitliliğini artırmak için 4 projeye destek verdi.
GÜMÜŞHANE'nin Şiran ilçesinde 3,5 kilometre boyunca yatağında ağaç ve otların büyüdüğü, taş ve çakılların biriktiği Şiran Deresi, olası lokal ve şiddetli sağanak sonrası taşkın riski ile karşı karşıya.
