İsrail'in Filistin'e uyguladığı abluka Çorum'da protesto edildi
25.07.2025 - 23:29Çorum'da vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e uyguladığı ablukayı protesto etti.
- 0
- 0
- 1142
Çorum'da vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e uyguladığı ablukayı protesto etti.
TÜRKİYE’nin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın son yıllarda müdavi hekimliğini yapan Prof.Dr. Koptagel İlgün, ‘Celal Bayar’ın Son Doktoru Anlatıyor’ isimli kitabını çıkarttı. İlgün kitabında Bayar’ın biyografisini, hakkında yazınları, tuttuğu notlar, yaptığı söyleşileri kaleme aldı.
Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Karadeniz dalgalarından ilham alan mavi renkli yeni formasını tanıttı.
Samsun Canik Belediyesi, caddelerde, sokaklarda ve ortak yaşam alanlarında temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk organ nakli ameliyatı başarıyla sonuçlandı.
Ordu’da yük indirme sırasında freni boşaldığı öne sürülen saman yüklü TIR, rampa aşağı hareket ederek beton bariyere çarptı. Ölen ve yaralananın olmadığı kazada kara yolu kısa süreliğine trafiğe kapandı.
Bartın'ın Ulus ilçesi Eldeş köyünde, kullanılmayan 2 ahşap bina ve 2 samanlık yandı. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi ile ormana sıçramadan kontrol altına alındı. 9 köyde çıkan anız yangınları da büyümeden söndürüldü.
Rize’nin Ardeşen ilçesinde, Karadeniz Sahil Yolu'nun Işıklı mevkiindeki kavşakta meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sakarya ve Bilecik ile Eskişehir’de başlayıp Afyonkarahisar’a ulaşan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığını, Karabük yangının ise devam ettiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, "Herkes bu savaşta yeşil vatan için mücadele ediyor. Bu yangınlar da sönecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Kastamonu'da, "Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Projesi"nden yararlanan eski hükümlü Fehmi Yalvarcı kuaför dükkanı açtı.
Düzce'nin Yığılca ilçesinde 20 bin benekli alabalık yavrusu dereye bırakıldı, tedavileri tamamlanan 5 baykuş yavrusu doğaya salındı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında son 1,5 yılda 165 bin 816 iş yerini denetledi, mevzuata aykırılık tespit edilenlere yaklaşık 3,5 milyar lira para cezası uyguladı.
Bolu’da, 10 yaşındaki Hasan Talha Yılmaz’a, cip ile çarparak ölümüne neden Nurten Y., yargılandığı davada beraat etti.
Karabük’ün Ovacık ve Safranbolu ilçelerinde, 23 Temmuz’da çıkan ve 14 köyden 1006 kişinin evlerinden tahliye edildiği orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.
Pazar Belediyesi, olası afetlere karşı ilçede 7 adet yeni taş duvarı çalışması yapıldığını bildirdi.
Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Yukarı Yahyasaray köyünde yaşayan 49 yaşındaki Muzaffer ile 22 yaşındaki oğlu Soner Akpınar, bölgedeki ormanlarda yaşanabilecek yangın ve diğer olumsuzluklara karşı gözetleme kulesinde gece gündüz nöbet tutuyor.
Kastamonu'da örtü ve çantalara taş baskıyla desen yapan mimar Aslı Demirilyas, ürünlerini kendi markasıyla sosyal medya ile e-ticaret sitelerinden satıyor.
Samsun’un Atakum ilçesinde yeğeniyle sevgili olduğunu öğrenip evine gelen Serkan D.’yi (44) bıçakla yaralayan Rahman G. (30), gözaltına alındı. Şüphelinin 8 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.
Yıllar önce Artvin'den Rize'ye getirdiği kuzu döner kültürünü telefonlarla aldığı siparişlerle kavanozlarla il dışına kargo ile gönderiyor.
Anahtar Parti Rize İl Başkanı Remzi Kutanoğlu, Türkiye'nin dijital dönüşümde endişe verici göstergelerle geri kaldığını belirterek, hükümete yönelik sert uyarılarda bulundu.
