Depremin dolayı çöken yollar onarılıyor
13.02.2023 - 14:55Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da depremin şiddetiyle çöken yolların onarılması için çalışmalar sürüyor.
- 0
- 0
- 778
Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da depremin şiddetiyle çöken yolların onarılması için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan binanın enkazında kalan 6 yaşındaki Miray isimli çocuk, 178 saat sonra kurtarıldı.
Deprem afetinin ardından binlerce binanın yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Malatya’da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı 31 isim için gözaltı kararı verdi.
Enkazdan çıkarılıp ambulansa alınan kadın: 'Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin'
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 178. saatinde, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde enkaz altında kalan 70 yaşındaki Nuray Gürbüz kurtarıldı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Ardeşenli Leyla Yılmaztürk Çakıroğlu hayatını kaybetti.
Ankara narkotik ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen 25 operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheliden 32'si tutuklandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan binanın enkazında kalan 6 yaşındaki Miray isimli çocuk, 178 saat sonra kurtarıldı.
Adıyaman'da yıkılan binanın enkazında kalan 35 yaşındaki Bünyamin İdacı, 177 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.
Rize İl Genel Meclisi 30 üyesinin tamamının katılımıyla, merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem dolayısıyla AFAD’a 320 Bin TL bağışladı.
Kar yağışı Rize merkez ve ilçelerinde yüksek kesimleri etkisi altına alırken, il genelinde 26 köy yolu ulaşıma kapandı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da enkazdan sağ olarak kurtarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı hastanede ziyaret etti.
Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Eryılmaz, "Evleri AFAD'ın deprem bölgesinde belirlediği bir yere götürüp kuracağız ve oradaki afetzedelerin kullanımına bırakacağız." dedi.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Yüreğil kırsal mahallesinde yaşayan Mehmet Çakırhan (74), umre için biriktirdiği parasını, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde kullanılmak üzere Kızılay'a bağışladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda sanayicilerin oluşturduğu yardım koridorunda, önem sırasına göre malzeme ve ekipmanlar deprem bölgesine ulaştırılıyor.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazlardan çıkarılan cenazelerin kimlik tespit işlemleri devam ediyor.
Çaykur Rizespor Kulübü, "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 90 depremzedeyi, Rize'ye getirdi.
Hatay'da depremde enkaz altında kalan hamile kadın ve 3 yaşındaki kızı, Rize Arama Kurtarma Ekiplerince (RİKE) sağ olarak çıkarıldı.
Rize'nin Pazar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da 5,3 büyüklüğünde depremin meydana geldi. Deprem Rize'de de hissedilerek paniğe yol açtı.
