Trabzon'da kandil dolayısıyla salep ve kandil simidi ikramında bulunuldu
13.02.2025 - 19:32Trabzon'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi ve salep ikram edildi.
- 0
- 0
- 1928
Trabzon'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi ve salep ikram edildi.
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında 27 Şubat Pazartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Çaykur Rizespor'un Gambiyalı oyuncusu Ali Sowe, zor bir maça çıkacak olmalarına rağmen sahada en iyi şekilde mücadele verip, en pozitif sonucu almak istediklerini söyledi.
Rize'de aniden rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Daşkıran'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.
Rize İl Müftülüğü, halktan ve din görevlilerinden gelen talepler doğrultusunda merkezi ezan sisteminin devre dışı bırakıldığını duyurdu.
Türkiye genelinde illere göre en fazla kullanılan araç markaları açıklandı. Karadeniz Bölgesi’nde öne çıkan markalar dikkat çekti.
Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li eski yönetiminin bir skandalı daha gün yüzüne çıktı. 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yardım kampanyasında toplanan yüzlerce koli malzemeyi, deprem bölgesine göndermeyip depolarda çürütmüşler.
Avrupa’da en fazla vakaların Türkiye’de görüldüğü obezite ile yıllarca mücadele eden 42 yaşındaki iş insanı Fatih Özcan, ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlayınca hayatını değiştirmeye karar verdi. Özcan, uygulanan tedaviyle 102 kilo vererek bambaşka birine dönüştü.
Osmaniye'de vefat eden ağabeyinden kalan çiçekçi dükkanını botanik kafeye çeviren Bülent Akdağ, amacının vatandaşlara egzotik çiçekleri tanıtmak ve ağabeyinin hatırasını yaşatmak olduğunu söyledi.
Bolu'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın, iş makinesi şoförünün ekskavatörle toprak atmasıyla söndürüldü.
Konya'da boş arazide araç içinde göğsünden bıçaklanmış halde ölü bulunan kişinin, beraber yaşadığı kadın tarafından kahveye gitme tartışması sonrasında öldürüldüğü ortaya çıktı.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, çocukların geç evlenen ve çocuk sahibi olan ebeveynlerinin kendilerini okula bırakmasını istemediklerini, diğer anne-babalara göre 'yaşlı' olan erkek ve kadınların bu nedenle yüz gençleştirme operasyonlarına yöneldiğini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede tek başına yaşayan bireylerin sayısı 2023 itibarıyla 5 milyon 192 bin 825'e ulaştı.
Vatandaşların zincir market şubelerindeki 50 bine yakın ürünün fiyatını görerek karşılaştırma yapabildikleri "marketfiyati.org.tr" adlı internet sitesine ilgi yoğun oldu. Siteye 24 saatte 490 bin tekil ziyaret ve 2 milyon 141 bin arama yapıldı.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, "Türkiye'de bilinen yaklaşık 500 diri fay hattı var. Bu 500 diri fayın yaklaşık 170'i çalışılmış durumda" dedi.
Samsun Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Kamu Yararına Ücretsiz Çalıştırma’ protokolü ve ‘Emeğimiz Eğitim İçin’ projesi kapsamında, 82 hükümlü 6 aylık süreçte önemli kamu hizmetlerinde bulundu.
Kalp sağlığını geliştirmek için haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapılması gerektiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emrah Ermiş, "Bilimsel araştırmalar sporun kalp sağlığına çoğunlukla olumlu etkilediğini göstermektedir.
Kar yağışının günden güne etkisini artırmasıyla kombilerin derecesi yükseltiliyor. Doğal gaz kullanımında verimi artıracak öneriler ise aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Samsun'un Ladik ilçesinde kayak festivali düzenlendi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen ve asrın depreminin konuşulduğu geniş kapsamlı panelde “Dirençli şehirler oluşturmada, vatandaşlarımızın kendi yaşam güvenliğini teminat altına alabilmeleri için yapıları daha güvenilir hale getirmek önemli bir görev ve sorumluluğumuzdur. Trabzon'da şehrin tamamını içine alacak şekilde yapı stoku envanterinin çalışmasını müşterek bir şekilde başlatıyoruz” dedi.
Bolu’da, gittiği zincir markette kasiyeri tehdit edip kasadaki paraları gasbeden İ.D. (20) tutuksuz yargılandığı davada, bıçağı kanlı gibi görünmesi için önceden kırmızı pastel boya ile boyadığını söyledi.
