Yorgun Mermi Aracın Camına İsabet Etti
15.07.2022 - 10:06Rize’de havaya rastgele açılan ateş sonucu silahtan çıkan yorgun mermilerden biri park halindeki aracın camına düştü.
- 0
- 0
- 1136
Rize’de havaya rastgele açılan ateş sonucu silahtan çıkan yorgun mermilerden biri park halindeki aracın camına düştü.
Dünyada ve Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki üretim merkezinde koruma altına alınan kelaynaklara bu yıl 39 yavru katıldı.
İkinci Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi'ne katılan bilim insanları Kurban Bayramı'nı evlerinden binlerce kilometre uzakta kutlarken, uydu telefonları ile aileleriyle bayramlaştı.
Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasa dışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişini engellemek için hastane kapılarında uygulanmaya başlanılan "Kapı Güvenlik Sistemleri" yaygınlaşıyor.
Türkiye'nin un ihracatı yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 652 milyon dolara yükseldi ve tüm zamanların ocak-haziran rekoru kırıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 251 şehit için 251 hatmi şerif okunacak.
TRABZON'un Maçka ilçesinde, 6 yıl sonra tüm alanları ziyarete açılan tarihi Sümela Manastırı'nda, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Yetersiz gişe ve minibüsler nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kalan ziyaretçiler, uzun kuyruklar oluşturdu. Tur rehberi Hamdi Yılmaz, "Sümela Manastırı, tarihi günlerinden birini yaşıyor. 2,5 saatte manastıra çıkabildik" dedi.
SAMSUN'un Çarşamba ilçesinde, otizmli Emine Ayhan'dan (10) 7 gündür haber alınamıyor. Küçük kız için Yeşilırmak havzasında helikopter destekli arama çalışması yürütülüyor.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kurban Bayramında Tokat ve ilçelerinde bayramlaşma programlarına katılarak vatandaşlarla bayramlaştı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Köksal Toptan, Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfının (RİDEVA) toplantısına katıldı.
Ülke genelinde 4-10 Temmuz'da 117 bin 95 kişinin testi pozitif çıktı, 31 kişi yaşamını yitirdi.
Türkiye'den yılın ilk yarısında 6 milyar 493 milyon 259 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi tarihte eşine az rastlanacak direniş örneği sergileyen Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı.
AMASYA'da sünnet düğününde ateşlenen tabancadan çıkan kurşunla ağır yaralanıp, hastanede hayatını kaybeden Beste Koçak'ın (19) ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Selahattin Aba (29), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Orhanlı gişelerinde darbeci askerlerin açtığı ateşle yaralanan gazi Hasan Sarman (27), yaşadıklarını anlattı. Sarman, haberi alıp gittikleri gişelerde askerlerin, üzerlerine ateş açmasıyla yaralandığını belirterek, "Bir Hasan değil bin Hasan feda olsun bu devlete çünkü ben bu devletin, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
KASTAMONU'nun Cide ilçesinde arazi komşuları arasında 'ceviz dalını neden kestin' tartışması silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
KARADENİZ Bölgesi’nde, etkili yağış sonrası can ve mal kayıplarına yol açan heyelanlı yamaçlar, endüstriyel dağcılar tarafından çelik ağla örülerek, kaya tehdidinden arındırılıyor. Riskli yamaçlara 'teraslama' önerisinde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Kafesleme, küçük akmaları önleyebilir ama büyük çapta kitle hareketi bekliyorsanız o yerde muhakkak suretle yamacın eğimini tıraşlayarak düşürmeniz, riskli yamacı da teraslamanız gerekir. Bu sayede kitle hareketlerini önleyebiliriz" dedi.
KASTAMONU'nun Tosya ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktör şarampole yuvarlandı.
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde ot biçen belediye işçisi Fuat Kocabıyık (39), yaklaşık 5 metre yükseklikten düşerek yaralandı.
TRABZON'da antrenman sırasında başına 180 kilogramlık halterin düşmesi ile ağır yaralanan, yoğun tedavisinin ardından sağlığına kavuşan milli atlet Beyzanur Yavuz (22), 25-26 Haziran'da Bursa'da düzenlenen Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda ikinci oldu. 'Mucizevi sporcu' unvanına da layık görülen Yavuz, çok zor günlerden geçtiğini belirterek, "Yüzümü sehpaya çarptım ve çenem kırıldı. Ağırlığın altında kalınca ciğerlerim de ezildi. Boynumun kırılmamış olması, bir mucize. Herkes şok oldu, beni öldü sandılar" dedi.
