Uzungöl, Kurban Bayramı tatiline hazır
27.06.2023 - 14:52Trabzon'un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu oluştu.
- 0
- 0
- 1251
Trabzon'un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu oluştu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı hava durum raporuna göre Rize'de bayramda hava nasıl olacak? Rize'de yağmur yağacak mı?
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 25 Haziran’da gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonla, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi sınırına mücavir Münbiç alanında faaliyet gösteren 11 PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, geçen yıl yanlış saklama yöntemleri nedeniyle Türkiye genelinde kurban etlerinin yüzde 10'unun çöpe atıldığını belirterek, "Eti poşete koymayın, yeşeriyor ve tüketilemeyecek hale geliyor." dedi.
Özel sektör çay fabrikaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay yaş çay taban fiyatın altına inmeyince çay üreticileri çaylarını daha çok özel sektör firmalarına verdi.
Suudi Arabistan, hac ibadeti için yurt dışından bir milyon 499 bin 472 kişinin geldiğini açıkladı.
Türk Hava Kurumu (THK), Kurban Bayramı'nda kurban derilerinin zayi olmaması ve ekonomiye kazandırılması için 800 kişilik uzman personeli ile çalışacak. THK Başkanı Ali Yüksel, Türkiye Deri Sanayicileri Derneği verilerine göre geçen yıl toplanan hayvan derilerinin işlenmiş halinin 5 milyar lira olduğunu, bu yıl işlenmiş haliyle 10 milyar liralık ekonomiye katkı sağlanmasının beklendiğini söyledi.
Rize'de kurban bayramı bayramlaşma programı belli oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Kurban Bayramı süresince yurdun özellikle iç ve güney bölgelerinin az bulutlu ve açık olacağını bildirdi.
Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde ve Osmangazi Köprüsü'nde Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 25 Haziran 2018'de kurulan Togg, Türkiye'nin vizyon projelerinden olan ilk akıllı cihazı T10X'i satışa sunarken, diğer faaliyetlerle de Türkiye'nin mobilite dönüşümüne liderlik etmeyi amaçlıyor.
Uzmanlar, tatilde şehir dışına gidecek sürücüleri hayati risk taşıyan "yol hipnozu" konusunda uyararak, gece yolculuklarında uykusuz olunmaması, iki saatte bir mola verilmesi, araç içindeki yolcuların seyahat sürecini takip etmesi önerisinde bulundu.
Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaş çay birinci sürgün döneminde müstahsillerin çay satarken ve çay parasını alırken sorun yaşamadığını söyledi.
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çay taban fiyatından alımların devam edeceğini söyledi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize için 'sarı' kodlu yağış uyarısı verdi.
Türk Hava Yolları (THY), tarihinin en yüksek uçuş ve yolcu sayısına ulaştı.
Titanik enkazını görmek üzere 5 kişiyle yola çıkan ve Atlas Okyanusu'nda kaybolan "Titan" adlı denizaltıdaki yolcuların oksijeninin tükendiği değerlendirilse de arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize için uyarı verdi.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hava şartları nedeniyle fındıkta külleme hastalığını görüldüğü belirtilerek üreticilere ilaçlama yapılması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.
