Jandarma kaçakçılara göz açtırmıyor
01.03.2023 - 11:17Artvin'de jandarma tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.
- 0
- 0
- 1145
Artvin'de jandarma tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Şirketlerin yurt dışından satın aldıkları malları Türkiye'ye getirmeden yine yurt dışında satarak elde ettikleri kazancın yarısı beyannamede gösterilerek kurum kazancından indirilebilecek.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 27-28 Şubat Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tecrübelerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projelerini mümkün olan en kısa sürede bitirecek bir modele yöneleceğiz." ifadelerini kullandı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Müdürü Prof.Dr. Abdussamet Arslan tarafından geliştirilen Bina Kontrol (Yapı Hasar Tespit Uygulaması) mobil uygulama sayesinde binaların sağlam olup olmadığını cep telefonu ile kontrol edilebilecek.
Bakan Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hasar tespit çalışmalarında, 582 bin bağımsız bölüm ve 202 bin binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Turan Haste'nin yönettiği "Rutubet", ABD'deki Santa Barbara Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" seçildi.
Ülke genelinde emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen genel asayiş ve narkotik uygulamasında aranan 901 kişi yakalandı, 1058 kişi hakkında adli-idari işlem yapıldı.
Basın İlan Kurumu, Resmi Gazete'nin 1 Şubat tarihli nüshasında yayımlanan Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne göre, resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunan süreli yayınlar için başvuruların 1 Mart'tan itibaren alınmaya başlanacağını duyurdu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 203'e yükseldi.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete başkanlığında gerçekleştirildi.
AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki artçı depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 140 kişinin yaralandığını açıkladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ödeme ve elektronik para kuruluşlarının yetki ve hizmetlerine dair hükümleri belirlediği yönetmelik ve tebliğde süre uzatımına gitti.
Rize’nin Çayeli ilçesinde şarampole yuvarlanan aracın şoförü yaralandı.
Son sistem teknolojiyle donatılan ve zemin hareketinin kontrollü olarak binaya aktarımını sağlayan 1248 sismik deprem izolatörlü yapısıyla güven veren Erzurum Şehir Hastanesi, kesintisiz sağlık hizmeti sunuyor.
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurum Üyesi (TİHEK) Av. Harun Mertoğlu başkanlığındaki heyet depremin en büyük tahribat illerimizden olan Hatay'da incelemelerde bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 140 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 27'sinin tutuklandığını bildirdi.
