Rize'de sessiz gece: 0-0
21.08.2021 - 21:20Süper Lig’in 2’nci haftasında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.
- 0
- 0
- 935
Süper Lig’in 2’nci haftasında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.
Trabzon Havalimanı'nın pistinde oluşan çatlaklık nedeniyle ekiplerin başlattığı çalışma gece saatlerinde tamamlandı.
Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağmurun ardından heyelan meydana gelen mahallede daha önce de boşaltılması yönünde karar verilen ev bu kez tahliye edildi.
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketi sonrası yardım ve kurtarma çalışmalarına destek amacıyla bölgeye giden Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kente geri döndü.
Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor.
Rize'de yapımı süren kentin ilk alışveriş merkezi Şimal AVM'nin Ekim ayı sonunda açılması planlanıyor.
Bartın'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.
Samsun'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve yollar göle döndü, Samsun-Ordu karayolunun bir kısmını trafiğe kapandı.
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil, bariyerlere çarparak takla attı. Kazada otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Koca, tedarikinde aksama yaşanan BioNTech aşılarının dün gece gelmeye başladığını belirterek, "13 milyon doza yakın aşımızı pazartesi gününe kadar teslim alacağız. Cuma günü normal hızımıza dönüyoruz." ifadelerini kullandı.
Rize’de 32 yaşındaki gencin şüpheli ölümü için inceleme başlatıldı.
Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 18 hava aracı destek verirken bunlardan 16'sı ücretsiz katkı sağlıyor.
Türkiye'nin sıcaklardan kavrulduğu yaz aylarında, Rize’nin İkizdere Vadisi'nde yaylalarda soğuk hava nedeniyle evlerde soba yakılıyor, yaylacılar kazak ve mont giyiyor.
Türkiye'de çayın öncüsü ÇAYKUR, yaş çay alımı, kuru çay satışı ve günlük yaş çay işleme kapasitelerinde tarihinde tüm zamanların rekor seviyelerine ulaştı.
Türkiye'de devam eden orman yangınlarına müdahale için Azerbaycan'dan 54 tam donanımlı itfaiye aracı ile birlikte gelen 250 kişilik yangın söndürme ekibi, Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
Rize'nin Fındıklı ve Artvin'in Arhavi ile Murgul ilçelerinde meydana gelen sel felaketinde Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) ekipleri, sel felaketinin ilk anından itibaren kesintisiz enerji arzı için bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
Rize Valisi Kemal Çeber, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı şiddetli sağanak yağış uyarısının ardından il genelinde sel ve heyelan riski olan yapıların tahliye edildiğini dile getirerek "Çok riskli gördüğümüz 164 haneden 112'si tahliye edildi" dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ani sel, heyelan ve su taşkını uyarıları kapsamında yağışın da başladığı Rize’de oluşturulan kriz merkezinde anlık veriler değerlendiriliyor; ekipler ise olumsuzluk durumlarına karşı bölgeye yönlendiriliyor. Vali Kemal Çeber, başkanlık ettiği kriz merkezinde açıklamalarda bulundu, riskli 112 haneyi tedbir amaçlı tahliye ettiklerini duyurdu.
ORDU'da akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağmur öncesinde vatandaşlar cami hoparlörlerinden uyarıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize'nin Güneysu ilçesinde sel ve heyelan yaşanan alanlarda incelemelerini bugün de sürdürdü, ekiplerin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.
