Rize Şimal AVM Ekim Sonu Açılacak

Rize Şimal AVM Ekim Sonu Açılacak

  • 0
  • 1

Rize'de yapımı süren kentin ilk alışveriş merkezi Şimal AVM'nin Ekim ayı sonunda açılması planlanıyor.

Covid-19 pandemisi ve alt yapı sorunları nedeniyle çalışmaların uzadığı Şimal AVM'de geri kalan işlerinin kısa sürede tamamlanması beklenirken, açılışının Ekim ayı sonu yapılacağı belirtildi.
AVM için titizlikle çalışmaları yürüttüklerini belirten proje koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, "Ne yazık ki dünyada yaşanan pandemi ve küresel sıkıntılar bizim çalışmalarımızda da aksamalara neden oldu. Geçen yıl açılış planlanırken bu yıla kalmış oldu. Zaten toplu alanlarda insanların çok durmadığı, restoran ve kafelerin kapalı olduğu bu dönemde insanlar da AVM'lere çok gitmemeye çalışıyor. İnşallah aşılama sayılarının artmasıyla normalleşme adımları atılacaktır. Bununla beraber insanlarımız daha çok sosyal alanları kullanmaya başlayacaktır. Biz de AVM’nin son kalan çevre düzenleme otopark işlerini bitirmeye çalışıyoruz” dedi. 

AVM 3 BLOK GİBİ GÖRÜNECEK AVM TOPLAM 5 KATTA HİZMET VERECEK

Çalışmalarda çok yol aldıklarını ve projenin yüzde 95'nin tamamlandığını ifade eden Halitağaoğlu, “Şu an kalan çok iş yok. Biz AVM'nin makyajını çevre düzenlemelerini tamamlıyoruz. Alt yapımız bitti. Peyzaj projemiz hazır. Terasları otoparkı hazırlıyoruz. Mağazaların işleri bitti, teslimler yapıldı. Mağazalara teslim yapılarak proje aşamaları başlatıldı. Süreci titizlikle yönetiyoruz. Firmalar dekorlarını yapmaya başladılar. Ana sistemler tamamlandı. 3 blok gibi görünecek AVM toplam 5 katta hizmet verecek. İki bodrum katı da otopark için kullanılacak. Otopark giriş çıkışları hazır, iç kısımlarındaki çalışmalar tamamlandı. Asansörler bitti, yürüyen merdivenler hazır. Seramik işlerimiz bitti. Enerji işlerini tamamladık. Gece gündüz çalışarak AVM’nin Ekim ayı sonuna kadar açılışını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“RİZE’NİN SOSYAL YAŞAMINA KATKI YAPACAK BİR YER OLACAK”

Dükkanların çoğunluğunun verildiğine ve az sayıda yer kaldığına dikkat çeken Halitağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yüzde 90 doluluğa ulaşmıştık. Firma yer tahsislerinde büyük aşama zaten daha önce kat edilmişti. Bu oranın AVM’nin açılmasıyla birlikte yüzde 100'e ulaşacağını düşünüyoruz. AVM bitince Rize’nin sosyal yaşamına katkı yapacak bir yer olacaktır.”

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    Ben burdan iddiaya girmek istiyorum. Bu AVM Ekim sonuna yetişmez kimse heveslenmesin içerde dönen şeyleri az çok biliyoruz. Ortaklar para yatırmak istemiyorlar banka kredisyle olsun istiyorlar bu yüzden de sürekli pürüz çıkıyor. Bunlar değil mi otoparkın suyunu boşaltan pompaları çalıştırmayın diyen elektrik faturasıdan dolayı bu yüzden beklemeyin diyorum !!

    Cevap yaz
    12.08.2021 18:42
Yorum Yap

Rize'de yalnız yaşayanların sayısı belli oldu

Rize'de yalnız yaşayanların sayısı belli oldu

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

  • 0
  • 0

Yanivat Köprüsü Rize'nin hangi ilçesindedir?