Samsun’da fındık hasadı başladı: File yöntemi maliyeti düşürüyor, kaliteyi artırıyor
09.08.2025 - 14:40Türkiye’de bu yıl en yüksek fındık rekoltesinin beklendiği Samsun’da orta kuşak tarlalarda fındık hasadı başladı.
- 0
- 0
- 1267
Türkiye’de bu yıl en yüksek fındık rekoltesinin beklendiği Samsun’da orta kuşak tarlalarda fındık hasadı başladı.
Rize'nin eski Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon, vefatının 42. yıldönümünde Rize Kalesi'ndeki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Rize'de bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere yoğun bir program gerçekleştirecek.
Rize’de 270 gram ekmeğin 20 TL’ye satılması yönünde alınan karar, kentte tartışma yarattı.
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Göztepe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, 2025-2026 sezonu açılış programında taraftarlarıyla bir araya geldi.
Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Cimil Vadisi ve Cimil Şelalesi, Karadeniz’in doğal güzelliklerini gözler önüne sererken, ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunuyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 400 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirmesi hakkında ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karadeniz’in topraklarında yetişen çay ve fındığın atıkları, artık yolları güçlendirecek. Prof. Dr. Erol İskender’in yürütücülüğünü üstlendiği proje ile çay ve fındığın atığı ekonomiye kazandırılacak hem de yolların ömrü uzatılacak.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kilogram bonzai ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
Tokat’ta otomobilin çarptığı motosikletteki Cengiz Albay (63) ile eşi Muazzez Albay (56), yaşamını yitirdi.
Rize'de olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların denize girmesi iki gün süreyle yasaklandı.
Rize Valiliği yaptığı açıklamada ''İlgili kurumlar katılmadı, karar RESOB tarafından alındı.'' ifadelerini kullandı.
Çorum’un Alaca ilçesinde yapılan denetimde, kural ihlali yaptığı tespit edilen araç sürücülerine toplam 52 bin TL idari para cezası uygulandı.
Rize'de sağlık hizmetlerinde büyük bir dönüşüm yaşanıyor.
Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda 7 aylık (Ocak-Temmuz) dönemdeki yolcu trafiği 875 bin 939 oldu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Artvin’de yaptığı açıklamada kent merkezine 400 yataklı yeni bir hastane yapılacağını, Arhavi ve Hopa’da sağlık yatırımlarının artırılacağını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu, Tokat merkezli 12 ilde eş zamanlı düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınan 34 şüpheliden 21’i tutuklandı, 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen törenle 101 yıl sonra Samsun'a teslim edilen İstiklal Madalyası ve beratı, Samsun Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Karabük’ merkeze bağlı Arıcak köyü yakınlarında dün çıkan orman yangını devam ediyor. Vali Mustafa Yavuz, “Şu ana kadar yangın çevrelenmiş durumda.
Gazeteci ve yazar Sadık Albayrak, memleketi Trabzon'da düzenlenen programda okurlarıyla bir araya geldi.
