Türkiye Şampiyonası Rize'de
17.01.2023 - 15:1720-22 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası İkizdere ilçesindeki Cimil köyünde gerçekleştiriliyor.
- 0
- 0
- 701
20-22 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası İkizdere ilçesindeki Cimil köyünde gerçekleştiriliyor.
DÜNYADA fındığın en fazla üretildiği Türkiye’de, geçen yıl 127 ülkeye 312 bin 564 ton fındık ihracatı gerçekleştirildi. Önceki yıla göre, miktar bazında yüzde 9,24 düşüş yaşanan fındık ihracatından 1 milyar 748 bin dolar gelir elde edildi.
1350 rakımlı Ayder Yaylası kar yağışının etkisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
RİZE’de, emniyet ekiplerince silah kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. Ruhsatsız 7 silah ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 kişiden 1’i sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
AMASYA’nın Taşova ilçesinde takla atan cipteki 3 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı.
Ümraniye' de 8'inci hamsi festivali kapsamında 3 ton hamsi dağıtıldı. Geleneksel hale gelen Hamsi ve Kültür festivali renkli görüntülere sahne oldu.
BARTIN Üniversitesi Orman Fakültesi'nin 'Yaban hayatının fotokapanla belirlenmesi' projesinde, ormanlara kurulan fotokapanla ayıların kış uykusuna geçmediği tespit edildi.
Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan, dünyanın en uzun 3'üncü, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli ; 14, 5 kilometre uzunluğundaki Zigana Tüneli nisan ayında ulaşıma açılıyor.
SAMSUN'da 4 katlı binanın giriş katında çıkan yangında mahsur kalanlar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde hafif ticari araç ile çarpışarak savrulan otomobil durakta bekleyen çifte çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarının ses, video, fotoğraf ve belgelerden oluşan 450 bin materyallik arşivi, 2023'te dijital katalog haline dönüştürülerek internet aracılığıyla dünyanın her yerinden öğrenci ve araştırmacıların hizmetine sunulacak.
TEM Otoyolu'na kontrolsüz çıkıp TIR'a çarpan otomobile, arkadan gelen başka otomobil çarptı. Kazada Gürcistanlı sürücü ile yanındaki annesi yaralanırken, eşi ve bebeği yara almadan kurtuldu. Kazada yaralanan Gürcü sürücü ve annesi ile diğer otomobilin sürücüsü hastanede tedaviye alındı.
TRABZON'da, silahlı saldırıda bulunulan Gürcistan uyruklu Revaz Lordkipanidze'nin (65), ülkesinde ‘Rezo Tiflis' lakaplı çete lideri olduğu ve mafya hesaplaşması nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayete ilişkin gözaltına alınan 2 Rus şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Rize'de "Kuyud-ı Kadime Arşivinde Osmanlı Kültür Mirası ve Rize" sergisi açıldı.
Rize'nin Güneysu ilçesinde kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.
BARTIN’ın Amasra ilçesinde 42 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada savcılık, 4 yönetici hakkında 1080’er yıl hapis cezası talep etti.
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bu grip sezonunda böyle kronik hastalıklarda aniden bir bozulmanın ortaya çıkması bir akut alevlenme tablosunun gözlenmesinin altında bir solunum yolu enfeksiyonu, bir grip olabilir.” dedi.
