'Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin'
13.02.2023 - 14:30Enkazdan çıkarılıp ambulansa alınan kadın: 'Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin'
- 0
- 0
- 725
Enkazdan çıkarılıp ambulansa alınan kadın: 'Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin'
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 178. saatinde, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde enkaz altında kalan 70 yaşındaki Nuray Gürbüz kurtarıldı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Ardeşenli Leyla Yılmaztürk Çakıroğlu hayatını kaybetti.
Ankara narkotik ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen 25 operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheliden 32'si tutuklandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan binanın enkazında kalan 6 yaşındaki Miray isimli çocuk, 178 saat sonra kurtarıldı.
Adıyaman'da yıkılan binanın enkazında kalan 35 yaşındaki Bünyamin İdacı, 177 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.
Hatay'da deprem felaketinin altıncı gününde enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler termal kameralarla tespit edilip umutları yeşertiyor. İnanılmaz kurtuluşa sahne olan anlar böyle görüntülendi.
Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serkan Eryılmaz, "Evleri AFAD'ın deprem bölgesinde belirlediği bir yere götürüp kuracağız ve oradaki afetzedelerin kullanımına bırakacağız." dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda sanayicilerin oluşturduğu yardım koridorunda, önem sırasına göre malzeme ve ekipmanlar deprem bölgesine ulaştırılıyor.
Hatay'da depremde enkaz altında kalan hamile kadın ve 3 yaşındaki kızı, Rize Arama Kurtarma Ekiplerince (RİKE) sağ olarak çıkarıldı.
Rize'nin Pazar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
Gaziantep Nurdağı’nda 6 katlı CCK apartmanından 133 saat sonra 13 yaşındaki Esma Demral sağ olarak kurtarıldı. Bölgede çalışmaları koordine eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Devletin tüm imkanları seferber. Esma’yı sağ çıkardık. İçeride 5 kişi olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde Aliye Dağlı adlı bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
Hatay'ın Belen ilçesinde depremde yıkılan bir binanın enkazı altında 131 saat kalan kız çocuğu sağ çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
Hatay Antakya'da depremden 129 saat sonra, hamile olduğu öğrenilen bir kadın, İzmir Büyükşehir itfaiyesi ekipleri tarafından enkazdan çıkarıldı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya'da görev yapan itfaiyeciler, depremin acısını bir kenara bırakıp mesailerine devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.
Rize Valisi Kemal Çeber, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından, yardımseverler ile depremzedeleri "www.rizetekyurek.net" internet sitesi aracılığıyla dijital platformda buluşturduklarını söyledi.
Adıyaman'da 7 katlı binanın enkazında kalan Sadık Tunç, 125 saat sonra kurtarıldı.
Hatay Reyhanlı'dan İstanbul'a giden depremzede ailenin içinde bulunduğu minibüs, TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde tıra arkadan çarptı. 1'i bebek 2'si çocuk olmak üzere 9 kişinin yaralandığı kazada, ön koltukta oturan yolcu araç içinde sıkıştı. Ağır yaralanan yolcu, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde çıkarıldı.
