Rize’de sıcaklık 30 dereceyi gördü!
15.03.2025 - 16:03Rize’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor.
- 0
- 0
- 1450
Rize’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor.
Havza Belediyesi tarafından ramazan ayı nedeni ile düzenlenen etkinlikler başladı.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 6 asırdır yaşatılan "Sele Sepet Top Kandil Şenliği" vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.
ABD'de şiddetli fırtınalar, ülkenin orta ve güney kesimlerinde hayatı felç ederken, Texas eyaletinde fırtınaya bağlı sebeplerle 3 kişi yaşamını yitirdi.
Kastamonu'nun Abana ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi, iki büyükbaş hayvan öldü.
Ordu'nun Çamaş ilçesinde muhtar Beytullah Gülmez'in ürettiği sirkelere, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) marka tescil belgesi verildi.
Trabzon'da üç lise öğrencisi, yapay zeka araçlarını kullanarak Türkçe ve İngilizce deyimler, atasözleri ve soyut kelimelerin çevirisini görsel, sesli ve yazılı yapabilen uygulama geliştirdi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ersoy, bölgede bir hafta önce 8 derece olan hava sıcaklığının bugünlerde 20-25 dereceye kadar çıktığını belirterek, "Meteoroloji tahminleri bir hafta sonrayı da 8 derece gösteriyor ve bu farklılaşmalar jeolojik süreçlerde doğa kaynaklı afetleri de tetikliyor." dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, hava sıcaklığının artmasıyla karların erimesi sonucu Karadeniz'de heyelan riskinin arttığını söyledi.
Ordu'da restorasyonu tamamlanan 600 yıllık Eskipazar Camisi ibadete açıldı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın agresif gümrük vergisi politikalarının sonuçlarına ilişkin endişeler, jeopolitik risklerle artan belirsizlik ve merkez bankalarının alımları altının ons fiyatını 3 bin doları üzerine taşıdı.
Ülke genelinde 18 Mart Salı gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak, çarşamba günü ise sıcaklıklar 10-15 derece düşerek mevsim normallerinin altına inecek.
Sürmene Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sürmene için altyapıdan üstyapıya birçok yatırımın hayata geçirileceğini vurguladı. Genç “Ekonomik zorluklar elbette var ama biz bahane üretme makamında değiliz, çözüm üretme makamındayız” dedi.
Ordu'da restorasyonu tamamlanan 600 yıllık Eskipazar Camisi ibadete açıldı.
Trabzon'da balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavritin kilogramı 100 liradan alıcı buluyor.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Trabzon Tıp Fakültesi ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesince 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehrin kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma hedefiyle hayata geçirilen 'kültür sokağı' projesindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kişinin hafif ticari aracın arkasından tutunarak yaptığı tehlikeli yolculuk sürücülerin cep telefonu kameralarına yansıdı.
Ordu’nun Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ramazan ayı nedeniyle iftar sonrası 3 farklı bölgede eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.
Rize İl Jandarma Komutanlığı, Ardeşen Manganez Köyü’nde düzenlediği operasyonda hakkında 13 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 yıldır firari olan R.K. (47) isimli şahsı yakaladı.
