Rize’de Bugün ve Haftada Hava Açık: Güneş Geliyor!
06.07.2025 - 18:42Rize'de bugün ve yeni haftanın ilk günlerinde hava genellikle parçalı bulutlu bir seyir izleyecek.
- 0
- 0
- 3788
Rize'de bugün ve yeni haftanın ilk günlerinde hava genellikle parçalı bulutlu bir seyir izleyecek.
Rize ve Doğu Karadeniz'in yöresel adıyla Likapa olarak bilinen Yaban Mersini, hem sağlık faydaları hem de ekonomik potansiyeliyle bölgenin "Mavi Altını" olma yolunda ilerliyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bulunan bir mağarada arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelin metan gazına maruz kaldığını, yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 askerin şehit olduğunu açıkladı.
Tokat Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Bölgemizde ve özellikle Erbaa’da çiftçimizin en önemli geçim kaynağından birisi 'Erbaa Narince Bağ Yaprağı' ve bizim coğrafi işaretli ürünümüz. Hasadında çok ciddi bir düşüş yok. İnşallah yine 2 milyar lira civarında bölgemize bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz" dedi.
Trabzon Kültür Yolu Festivali" etkinlikleri şarkıcı Serkan Kaya konseriyle devam etti.
Gümüşhane'de bir berber, dedesinden miras kalan yaklaşık 80 ülkeye ait banknotun yer aldığı koleksiyonu dükkanında sergiliyor.
Doğu Karadeniz'in önemli turizm destinasyonlarından Tomara Şelalesi, ziyaretçilerine doğa ile iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor.
Trabzon'da 1,5 yıldır işitme kaybı yaşayan Ali İbrahimbaş, nadir uygulanan ameliyatla yeniden duymaya başladı.
Samsun'un yeşille mavinin iç içe olduğu 18 kilometre uzunluğunda kumsala sahip ilçesi Alaçam, turizmden pay almak istiyor.
HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ediyor.
Erzurum'da sağlık çalışanları, Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı aylardır süren protesto yürüyüşlerini bu hafta da devam ettirdi.
Gümüşhane’de bir fabrikaya ait tankerden sızan yaklaşık 100 litre akaryakıt, Harşit Çayı’na karışarak suyun yüzeyini siyah bir tabakayla kapladı.
Artvin'de düzenlenen "44. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali" boğa güreşleriyle sürdü.
Zonguldak’ın Devrek ilçesi Alparslan köyünde yaşayan Ahmet Kapucu, yıllar önce amatörce başladığı bal üretiminde önemli bir aşama kaydederek, ürününü Avrupa’ya pazarlamayı amaçlıyor.
Zeytinde, geçen döneme göre yüzde 40 ya da daha fazla kayıp yaşanacak "yok yılı" olacak. 2025-2026 sezonunda hem yurt içinde hem de yurt dışında zeytinyağı üretiminin benzer şekilde düşecek olması fiyatları tekrar yükseltebilir.
Erzurum’da sağanak yağış Karayazı’da dolu şeklinde etkili oldu.
Giresun'da, yaklaşık iki yılda yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Giresun Teknopark'ta faaliyet gösteren firmalar 35 ülkeye yazılım ve ürün ihracatı yaptı.
Trabzon'da üç kız kardeş, KOSGEB desteğiyle kurdukları çinicilik ve seramik atölyesinde hem üretim yapıyor hem de meraklılarına bu sanatı öğretiyor.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden (OMÜ) Prof. Dr. Yusuf Demir, 2025-2030 yılları arasında küresel iklim krizi açısından kritik bir dönem olacağını belirterek, “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte çok ciddi anlamda bütün dünyada su krizi bekleniyor.
Albayrak Grubu, koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturduğu hat sanatı sergileri ile Kültür Yolu Festivali’ne misafir olmaya devam ediyor.
