Ordu'da 2 bin 500 kadın el emeği ürünlerle aile bütçesine katkı sağladı
15.02.2025 - 13:28Ordu'da ev hanımlarını bir araya getiren El Emeği Çarşısı, bugüne kadar 2 bin 500 kadının ailelerinin geçimine katkı vermesini sağladı.
- 0
- 0
- 2241
Ordu'da ev hanımlarını bir araya getiren El Emeği Çarşısı, bugüne kadar 2 bin 500 kadının ailelerinin geçimine katkı vermesini sağladı.
Çorum'un Osmancık ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) desteğiyle bahçede kurulan serada uygulamalı tarım eğitimi alıyor.
Erzurum'da Palandöken Dağı'ndan düşen çığın bir kısmı kayak merkezinin kuzey pistine aktı, olayda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan kimse olmadığı bildirildi.
İstanbul Üniversitesi'nden (İÜ) bilim insanları, uçak yakıtlarından alınan örneklerde yapılan araştırmalar sonucunda "Facivitalis İstanbulensis" adlı yeni bir bakteri cinsi keşfetti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih Bölümü'nden Dr. Araştırma Görevlisi Nihan Öz Nalezen, Santorini Adası'nda 3 bin 600 yıl önce meydana gelen yanardağ patlaması ile milattan sonra 79 yılındaki Pompei yanardağı patlamasını kıyaslayarak, "Santorini Adası'nda 3 bin 600 yıl önce meydana gelen patlamada, Pompei'deki gibi kül tabakası içinde bulunan insan cesetlerine rastlanmamasının en temel sebebi, belki de insanların Santorini patlaması öncesindeki yaşadıkları ufak sarsıntılar. Bunun üzerine insanların kendilerince adayı terk etmek üzerine aldıkları tedbirden kaynaklanıyor olabilir. Yaşananlar, bugünkü senaryoyu anlatıyor" dedi.
Giresun'un Dereli ilçesinde buzlanan yoldan çıkarak düştüğü derede ters dönen otomobildeki 4 kişi, çevredekiler tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları, cep telefonu kamerasına yansıdı.
Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nden Prof. Dr. Murat Arslan, sperm dondurmanın, aile kurma yolunda erkekler için önemli bir güvence sağladığını belirterek, bu yöntemin sağlık koşullarının zorladığı durumlarda tüp bebek tedavisinde başarı şansını artırdığını bildirdi.
Bolu'da eşini ve bir çocuğunu kaybeden 61 yaşındaki Fatma Akdağ, soğuk havaya rağmen el emeği örgülerini satarak geçimini sağlıyor. Rahatsızlıklarına rağmen örgü örmekten vazgeçmediğini söyleyen Akdağ, "İhtiyacım olmasa buraya gelmem. Soğukta hasta olduğum halde geldim çünkü gerçekten ihtiyacım var" dedi.
Sarıyer'de spor kulübünün çatısındaki baz istasyonunda yangın çıktı. Alev alev yanan baz istasyonu itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.
Adana'da sevgilisini taciz ettiği iddiasıyla kayınbaba ve 2 damadını öldüren 20 yaşındaki şüphelinin ifadesinde, "Keşke olmasaydı, çok pişmanım. Hayatım karardı" dediği öğrenildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki özel bir hastanede tedavi gören MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli taburcu edildi.
Dünyaca ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın, yeni filmi ‘The Odyssey'in bir bölümünü Ordu'nun Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu'nda çekeceğini duyurması ilde hem merak, hem de heyecan uyandırdı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'yu daha yaşanabilir, kendi kendine yeten Türkiye'deki ilk 10 şehirden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Yakutiye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan öncesi camii ve mescitlerin genel temizliğini yapıyor, halılarını yıkayarak, dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyor.
Türkiye'de eşi benzeri olmayan bin 800 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu ve Canik Şelalesi kar yağışının ardından büründüğü beyaz görüntüsü ile görenleri hayran bırakıyor.
Kastamonu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları bez bebekleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan "Şehit Bebek ve Çocuk Oyuncak Kütüphanesi"ne gönderecek.
Rize’nin İkizdere ilçesinde yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 22 köye ulaşım sağlanamıyor.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda çığ düştü, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan yangında 2 ev, ahır ve traktör zarar gördü, yangına müdahaleye giden itfaiye aracı devrildi.
İbrahim Tatlıses'in eski menajeri Şule Yazar, sanatçının kendisini tehdit ettiği, mobbing ve psikolojik şiddet uyguladığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
