Rize'de 9000 bin gemi adamı belgesi yenilendi
17.04.2025 - 12:29Rize Liman Başkanı Osman Batur Kondakçı, kentte geçtiğimiz bir yıl içinde 9 bin gemi adamı belgesinin yenilendiğini açıkladı.
- 0
- 0
- 1113
Rize Liman Başkanı Osman Batur Kondakçı, kentte geçtiğimiz bir yıl içinde 9 bin gemi adamı belgesinin yenilendiğini açıkladı.
Küresel piyasalarda, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının derinleşebileceği endişelerinin risk algısını artırmasıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararına çevrildi.
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması, birleştirilmesi ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Bartın’ın en yoğun caddesinin trafiğe kapatılabilmesi amacıyla 3 günlük deney yapılacak.
Ordu'da Turizm Haftası, kortej yürüyüşü ile başladı. Ordu Valisi Muammer Erol ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ordu'da Altınordu Belediyesi tarafından ikincisi hizmete giren Kent Lokantası'nın açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "En az 28 milyon imzayla bu ülkeyi erken seçime ve Sayın Ekrem İmamoğlu'nu da özgürlüğe davet etmek için bir kampanya başlattık. Sandık milletin önüne gelene kadar meydanlardan geri durmayacağız" dedi.
Rize’de 500 dönümlük alanda yapımı süren Millet Bahçesi projesinde üst yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, kent genelinde etkili olan zirai dondan etkilenen köyleri ziyaret ederek, muhtarlar ve çiftçilerle bir araya geldi.
YEDAŞ,14-15 Nisan tarihlerinde Samsun’da düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’25) kapsamında genç yeteneklerle bir araya geldi.
Samsun'un Canik ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Emine Akpınar'ı (36) öldüren Emrah Akpınar'ın (38), 2016 yılında ağabeyini öldürüp, cezaevine girdiği ortaya çıktı.
Rize'de "Gençler İçin 99 Soruda Peygamberimiz" isimli kitabın yazarı Dr. Bilal Doğan, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gençlerle buluştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 bini Milli Eğitim Akademisine olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Samsun'un Havza ilçesinde "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında 7 bin dekar alanda ekim yapılmak üzere 350 çiftçiye yüzde 70'i hibeli 350 torba yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde borsada yüksek karlılık vaadiyle "çiftlikbank" benzeri dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, "Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez" dedi.
-Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğünce masal atölyesi projesi hayata geçirildi.
Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, "Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi" kapsamında Artvin'in Arhavi ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.
Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İbrahim Aydın görevine başladı.
Trabzon Sağlık Müdürlüğünce "Şifadır Türküler" temasıyla üçüncü kez Türk Halk Müziği konseri organize edilecek.
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
