Tarihi çeşmeyi kuraklık vurdu
26.01.2023 - 10:19Giresun'un Alucra ilçesindeki asırlık tarihi Alucra Belediye Çeşmesi'nin yaşanan mevsimsel kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldiği görüldü.
- 0
- 0
- 717
Giresun'un Alucra ilçesindeki asırlık tarihi Alucra Belediye Çeşmesi'nin yaşanan mevsimsel kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldiği görüldü.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlar konusunda sahadan toplanan bilgilerle yepyeni başlıklar ürettiklerini belirterek, "Tip 1 diyabetli çocukların desteklenmesini ulusal programa dönüştürdük." dedi.
Medipol Başakşehir'in Senegalli forveti Philippe Keny, Çaykur Rizespor'dan gelen transfer teklifini geri çevirdi.
Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, uygulamalı derslerdeki çalışmalarıyla meslek öğrenip gelir elde ederken devlet kurumlarının da ürün ihtiyacını karşılıyor.
Karadeniz'in hava, kara, deniz ve demir yolu ulaşımına sahip en gelişmiş şehri Samsun'da organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısı Vezirköprü Karma OSB ile 9'a yükseldi.
İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, navlun fiyatları, ekipman desteği ve finansal destek ile 2023 yılında sektör ihracatının 15 milyar dolarlık seviyeye gelebileceğini söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "(Uzaya gönderilecek ilk Türk yolcu) Adaylarımız aslında belli. Yakın zamanda da inşallah, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak." dedi.
Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) firmaların faaliyete geçtiği 2018'den bu yana yaklaşık 2 bin 500 kişi istihdam edildi.
Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) firmaların faaliyete geçtiği 2018'den bu yana yaklaşık 2 bin 500 kişi istihdam edildi.
Her yıl yapılması gelenek haline gelen Petranboard Şenliği bu yıl 14. kez yapılacak.
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 60 Köy 46 Mahalle ve 3 belde teşkilatı ile 39 noktada eş zamanlı toplantı gerçekleştirildi.
DEVA Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınayarak, bu olaya gösterilen tepkinin aynısının Doğu Türkistan için de yapılması gerektiğini belirtti.
Terme Muhtarlar Derneği başkanlığına, Çanaklı Mahallesi Muhtarı Ramadan Yılmaz getirildi.
Son zamanlarda bol şekilde avlanmadığı için kilosu 50 TL'nin altına düşmeyen hamsi Rize ve Artvin'de teknelerin ağlarına takılması ile vatandaşın yüzünü güldürmeye başladı.
Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Muratlı Barajı'nda üzerinde su sporları şenliği düzenlendi.
Giresun’un Eynesil ilçesinde fındık yağından sabun üreten tıp fakültesi öğrencisi, fındık sabununun birçok hastalığa ve cilt bakımına iyi geldiğini söyledi
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağında 14 yıl önce yaşanan ve 10 doğa tutkununun hayatını kaybettiği çığ faciasına şahit olan vatandaşlar, facianın ardından ilk defa bir yıl dönümünde Zigana’da kar olmadığını söyledi.
Gümüşhane 'de İhsan Kaplan (39), çalıştığı iş yerinde sobaya döktüğü tinerin parlaması sonucu yaralandı.
Rize'de jandarma ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak silah ve alkol ele geçirildi.
TÜRKİYE'de en fazla yağış alan bölge olarak bilinen Karadeniz Bölgesi'nde küresel ısınma ve iklim değişikliği etkilerine bağlı olarak kuraklık tehlikesi sürüyor.
