Avcı: Aynı Hassasiyeti Bekliyoruz

Avcı: Aynı Hassasiyeti Bekliyoruz

  • 0
  • 0

DEVA Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınayarak, bu olaya gösterilen tepkinin aynısının Doğu Türkistan için de yapılması gerektiğini belirtti.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, İsveç’te aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın yapmış olduğu provokatif eylemi kınadıklarını belirterek, "İsveç makamlarının da kınadığı bu ve benzeri aşırı sağcı, düşmanca ve nefret dolu eylemlere karşı tüm demokrat fikirli insanları bir arada olmaya davet ediyoruz." dedi.

Bu eylemle ilgili dikkat çeken başka bir konu olduğunu ifade eden Avcı, "İsveçli gazeteci Chang Frick. Paludan’ı provokasyona ikna eden, eylemin maddi yükünü karşılayan bu kişi, eski bir 'Russia Today' çalışanı. Hal böyle olunca akla bu işin arkasında 'Putin mi var?' sorusu geliyor. Erdoğan’ın müttefiki olduğu, yakın zamanda BOTAŞ’ın 20 milyar dolarlık alacağını öteleyerek ülkemizdeki seçimlerde hükümete açıkça destek olan Putin’in amacı ne?" diye konuştu.

"Doğu Türkistan’daki Zulümlere Hükümetimiz Neden Sessiz?"
İsveç’te yaşanan münferit provokasyonun aksine Doğu Türkistan’da sistematik bir Müslüman ve Türk düşmanlığının yürütüldüğünü belirten Avcı, şunları söyledi:

"İnsan hakları ihlalinin her türlüsünün yapıldığı Doğu Türkistan’daki zulümlere hükümetimiz neden sessiz? Neden Çin zulmüne uğrayan soydaşlarımızın eylem yaparak seslerinin duyurmalarına bile engel olunuyor? Hükümetten aynı hassasiyeti Doğu Türkistan için de göstermesini bekliyoruz. Yoksa Çin zulmüne ses çıkarmak için Perinçek’ten izin mi alamadılar? Yoksa Çin’den gelen paralar hükümette ses kısıklığına mı sebep oluyor?"

Haber :

Yorum Yap

Tarım alanları zirai dondan etkilendi

Tarım alanları zirai dondan etkilendi

  • 0
  • 0
28 Şubat davası hükümlüsü eski generallerin cezaları kaldırıldı

28 Şubat davası hükümlüsü eski generallerin cezaları kaldırıldı

  • 0
  • 0

Çay Çarşısı'nın sembolü olan bardak kulenin yüksekliği kaç metredir?