Erzincan’da paranın geçmediği gelenek devam ediyor
22.09.2025 - 08:38Geçmişten gelen imece usulü kış hazırlıkları geleneği Erzincan’da yaşatılmaya devam ediyor.
- 0
- 0
- 476
Geçmişten gelen imece usulü kış hazırlıkları geleneği Erzincan’da yaşatılmaya devam ediyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize AFAD binasında düzenlenen Afet değerlendirme toplantısına katıldı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşanan heyelan ve seller, bölgede ciddi hasara yol açtı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, karşılaşmayı değerlendirdi. Palut, "Ofansif manada bizim için hiç iyi maç değildi. 1 puanı kazanç olarak görüyorum" dedi. Ali Sowe içinse "Kendine çekidüzen vermeli" ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Kocaelispor sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir kadın, borçlarını kapatmak için evinde hırsızlık süsü vererek ziynet eşyalarının çalındığını iddia etti. Polisin dikkati ve tecrübesiyle olayın kurmaca olduğu ortaya çıktı.
Artvin’in Borçka ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel ve heyelanlar, yolların kapanmasına ve ciddi altyapı hasarlarına yol açarken; DSİ ve belediye ekipleri bölgede yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Artvin'de iki gündür etkili olan sağanak yağışlar, il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Düşük rakımlı bölgelerde sel ve heyelanlara yol açan yağışlar, yüksek kesimlerde ise kar yağışına dönüştü.
Artvin'in Arhavi ilçesinde heyelan nedeniyle kapanan yolda onarım çalışmaları sırasında kamyon göçüğe düştü. 1 kişi hafif yaralandı.
Samsun’un Bafra ilçesinde nehre düşen otomobilde yaşamını yitiren eşi Gülşah Kıyak (34) ve oğlu Alperen Poyraz’ı (1) ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanan sürücü Dr. Serdar Kıyak’ın, aynı hastanede görev yapan psikolog D.C. ile ilişki yaşadığı ortaya çıktı.
Zonguldak’ta konser veren Melek Mosso, hayranlarından kadına şiddet uygulayanları dışlamasını isteyerek, “Kadına şiddet uygulayan arkadaşlarınızı dışlayın, aşağılayın. Onları aranızda tutmayın” dedi.
Rize’de şiddetli sağanakla oluşan selin ardından çökme sonucu ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapanınca, bölgedeki otellerde konaklayan turistler, dönüşe geçemedi. Çökme yaşanan yolda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde üç gündür etkili olan şiddetli yağışlar, Rize'nin İkizdere ilçesinde etkili olmayı sürdürüyor.
Artvin’in Şavşat ilçesinde hafta sonu yürüyüşe çıkan bir grup gezgin, kamp yaptıkları yaylada aniden bastıran kar yağışı nedeniyle dönüşe geçmek zorunda kaldı. Yaylada kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı görüldü.
Düzce'de tamir için getirilen otomobilin motor kısmından çıkarılan kedi yavrusunun yeni yuvası tamirhane oldu.
Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde bulunan Türk fındığı ağaçları, yüzlerce yıldır meyve vermeye devam ediyor.
Bolu'daki Mengen Aşçılar Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2004 yılında mezun olan Belma Çiftçi, 8 yıl öğretmenlik, 2 yıl da müdür yardımcılığı yaptığı okula müdür olarak atandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sel afetinin etkili olduğu Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde incelemelerini sürdürdü.
